Какъв по-добър начин да целунете 2021 г. за сбогом от това да станете свидетели на рядко пълно слънчево затъмнение на ръба на земята?

Тъй като не е лесно да стигнете до Южните Оркнейски острови, разположени на около 640 км североизточно от Антарктическия полуостров, експедиционната круизна компания Hurtigruten е тук, за да ви се притече на помощ.

Известна със своите епични пътешествия по целия свят, компанията планира два круиза в края на годината, които да съвпаднат с пълното слънчево затъмнение на 4 декември, давайки на авантюристите шанс да видят това рядко явление по време на пътуване до едно от най-отдалечените места в света.

Ако го пропуснете, ще трябва да изчакате около 400 години за следващото пълно слънчево затъмнение в този регион, посочва T+L.

23-дневният маршрут стартира от Буенос Айрес на 22 ноември, докато втори - 18-дневен маршрут, ще отпътува от Сантяго, Чили, на 24 ноември. При ясно небе компанията очаква пътниците на двата кораба да преживеят цялото двеминутно събитие, а астрономите на борда ще им помогнат да разберат по-добре рядкото явление и уникалния фон, който ги заобикаля.

Маршрутите включват спирки на Антарктическия полуостров и плаване през прохода Дрейк. 23-дневният маршрут също така спира на островите Фолкланд и Южна Джорджия, както и в Ушуая - аржентинския град, който се смята за края на света.

Невероятни круизи, готови да ви отведат до най-красивите места в светаГурме храна, нон-стоп забавления и удивителни кораби - всичко това в комбинация с мечтани дестинации. Круизната почивка наистина не може да се сравнява с никоя друга

Южните Оркнейски острови се състоят предимно от ледници, което ги прави идеален дом за пингвини и тюлени. Декември е лятото в региона - време, в което слънцето едва залязва и виси ниско на хоризонта рано сутринта.

Корабите на Hurtigruten имат максимален капацитет от 500 пътници, които ще се наслаждават на хидромасажна вана, инфинити басейн и сауна с най-епичната гледка.

Цените на круиза започват от около 18 000 долара.