"Всеки си мисли, че иска да създаде подкаст," казва Алекс Купър, водеща на подкаста Call Her Daddy.

"Това, което се случва в моето предаване, обаче е много повече от това просто да си седя в продължение на част и да записвам аудио клип."

От Spotify очевидно са сметнали, че тук се случва нещо специално – Алекс подписва сделка с компанията на стойност 60 млн. долара, което превръща подкаста, в който се обсъждат теми, свързани със секса и връзките, в един от най-доходоносните в света.

Тя се присъединява към други ексклузивни подкастъри в Spotify, като Джо Роугън, Дакс Шепърд и Мишел и Барак Обама.

"Ако някой дойде при мен и ми каже 'Просто искам да започна подкаст', бих го посъветвала да има не са само бизнес план, но и креативен план," казва тя пред BBC.

"Мисля, че освен истинността, която представляват подкастите, слушателите се наслаждават и на усещането, че това е шоу. Толкова много знаменитости правят подкасти, но понякога не се получава или не успяват да задържат аудиторията си."

Трябва да бъдете автентични

Подкастът Call Her Daddy стартира едва преди три години, като тогава водеща беше и София Франклин, която напуска миналата година.

Това беше място за откровени разговори между приятели, докато те се справят с любовните си отношения след университета и често хаотичния си живот в Ню Йорк.

Впоследствие обаче подкастът става по-зрял, като участниците започват да покриват теми, като психическо здраве и разговори за посещение на терапевт.

"В началото на Call Her Daddy усещах, че някои епизоди са записвани, така че е точно изчислено къде да има специален сегмент за секса. Започна да се създава едно усещане за неистинност. А когато не съм истинска виждам, че шоуто не върви толкова добре.

Затова смятам, че по време на пандемията отношението, върху което се концентрирах най-много, беше терапията и това продължава и сега," казва Алекс.

Алекс и София решават да поемат по различни пътища миналата година след публични спорове около договора си с медийната компания Barstool Sports, която преди това продуцираше подкаста.

София напуска, защото е недоволна от предложеното й финансово възнаграждение, докато Алекс остава. Описва периода като "наистина трудно време ".

"Беше изключително изтощаващо и плашещо да не зная какво ще се случи във всеки един час. Постоянно звъняха адвокати и агенти," казва тя.

Договорът с Barstool Sports изтича по-рано през година, а след това с нея се свързват от Spotify.

"Преговорите са болно място за мен, защото имах едни от най-откачените и публични преговори в индустрията и то по време на пандемия. Усещам обаче, че най-накрая съм готова да си поема дълбоко въздух и да размишлявам върху последната година," казва Алекс.

Подкастът Call Her Daddy е бил критикуван в миналото за съветите си относно любовните срещи, които се фокусират върху това как да бъде доставено удоволствие на мъжете и е обвиняван за това, че насърчава сексистко поведение сред жените.

Алекс казва, че е правила грешки в миналото със съветите, които е предоставяла. "Сега, когато не преследвам някой мъж, мисля, че имам по-добре гледна точка спрямо това защо съм казала онези неща."

Тя също така добавя, че нейният подкаст ще се промени, така че да отразява живота й сега, след като е по-зряла и има сериозна връзка.

"В моето шоу опитвам да показвам как с моя личен живот можете да бъдете успешна жена, можете да намерите вашата ниша и да имате успешна връзка и някой, който ще подкрепя кариерата ви," казва Алекс.