Три изключително редки леопарда уби COVID-19.

Котките са починали от усложнения след вируса в зоопарк в Линкълн, щата Небраска, според АП.

Зоопаркът разпространи новината на страницата си във Fаcebook.

Снежните леопарди Рани, Еверест и Макалу се разболели преди месец. Въпреки лечението със стероиди и антибиотици и усилията на ветеринарите, котките починали.

По същото време вирусът е открит и при два суматрански тигъра - Аксел и Кумар, които обаче успели да я преживеят и вече са се възстановили.

Зоопаркът остава отворен за посетители и продължава да спазва мерки срещу разпространението на новия коронавирус сред хора и животни, става ясно още от пулбикацията.

Снежните леопарди обитават планинските райони на Централна Азия и се считат за уязвим вид, според Световния фонд за дивата природа, припомня CNN.

Наричан още барс или ирбис, това е един от най-красивите представители на семейство Котки.

Рядък вид леопард се роди в зоопарк в Калифорния (снимки и видео)Леопард от рядък вид направи дебюта си пред публика в Калифорния

По окраска прилича на бял тигър, а тялото му е дълго до 130 сантиметра. Опашката може да достигне до почти метър дължина. Теглото на тези животни не превишава 75 килограма.

В момента има между 4000 и 7500 екземпляра от този вид в дивата природа. Още 600-700 барса обитават зоопаркове по света.