Rolls-Royce съобщи, че е разработила най-бързия изцяло електрически самолет в света.

Машината достига максимална скорост от повече от 622 километра в час.

По време на тестове Spirit of Innovation е счупил съществуващия рекорд за най-бърз изцяло електрически самолет, като е достигнал максимална скорост от 555 км в час на разстояние от 3 километра, според съобщение на Rolls-Royce.

Самолетът е достигнал скорост от 531 км/ч в рамките на 15 километра при друг тест, счупвайки и този рекорд. Освен това от компанията посочват, че машината се е издигнала на до 3000 метра височина за 202 секунди, което е друг рекорд.

От Rolls-Royce вече са предоставили данните за сертифициране, съобщава T+L.

Милиардер си купи 6 Rolls-Royce-a в тон с тюрбаните муС последата си придобивка британският бизнесмен от индийски произход Рубен Сингх закръгли колекцията си от автомобили Rolls-Royce на 20

Компанията посочва, че технологията на батерията е подобна на тази, която ще се използва във въздушните таксита в бъдеще.

Въпреки че може да мине известно време, преди вашият трансатлантически полет да се проведе с изцяло електрически самолет, първият в света напълно електрически търговски полет излетя от Ванкувър през 2019 г., превозвайки пътници в шестместен хидроплан.

Междувременно, големите авиокомпании се ангажираха да намалят въглеродните емисии през последните години, а British Airways изпълни изцяло въглеродно неутрален пътнически полет от Лондон до Глазгоу през септември.