Готвачи разкриват съставки и прибори, които никога не използват в кухнята
Независимо дали става въпрос за лични предпочитания или в името на качеството, някои готвачи държат избрани съставки и прибори далеч от кухните си.
Пред Insider професионалистите споделят храни и инструменти за готвене, които те не използват.
Оцветители за храна
Марк Ести, известен готвач с множество ресторанти в Невада, казва, че никога не използва изкуствени оцветители. Той залага на плодове или зеленчуци за естествено оцветяване на храната.
Чесън на прах и без преса за пресния
Анжелик Сантана, веган готвач и основател на Eat With Angelique, казва, че не готви с чесън на прах, тъй като няма нищо с истинския. Но когато използва пресен със скилидки, тя не приема и пресата. „Обичам да го нарязвам и предпочитам да го правя на ръка, така използвате цялата скилидка“, добавя тя.
Добрите инструменти са също толкова важни, колкото и качествените съставки
Що се отнася до инструментите за готвене, Сантана казва, че избягва използването на пластмасови прибори, стъклени дъски за рязане и тъпи ножове.
„Стъклените дъски за рязане са вредни за вашите ножове и могат да бъдат хлъзгави, което също е опасно“, обяснява тя. По думите й е важно да наточи ножовете си, преди да ги използва, защото тъпото острие може да направи ножа хлъзгав, докато реже съставките.
Сантана също така избягва използването на пластмасови инструменти, защото те не са много екологични и могат да се стопят при високи температури, особено ако се използват за пържене на храна. Вместо това има силиконови.
Беконът и маслото не могат да бъдат заменени
Ший Уафорд, су шеф и сладкар в Rí Rá Las Vegas, казва, че когато става дума за бекон и масло, просто няма заместители. „Богатият, пълен вкус, който маслото предоставя на едно ястие, просто не може да бъде заменен, особено когато става въпрос за сладкиши и печива.“
Опакованите съставки могат да направят храната евтина
Крейг Хопсън, готвач със звезда Мишлен във Farmhouse, отказва да готви с чесън от буркан и да използва настърган, консервиран пармезан. Хопсън твърди, че и двата продукта имат отчетлива и неприятна миризма, която придава "евтин" вкус на храната.