Когато мислите за Индия, първите места, които си представяте, вероятно са Тадж Махал или Хималаите.

Но страната е много повече от регулярните забележителности.

Малцина знаят, че тук можете да преживеете уникални неща, като вечеря с мъртвите, връщане в миналото и дори игра на „криеница“ със свръхестествен плаж.

Bright Side представя някои от най-необичайните и особени места в Индия, които може да посетите:

Музей на тоалетните

Уморени сте от исторически и художествени музеи? Посетете международния музей на тоалетните. Sulabh разполага с рядка и впечатляваща колекция от факти, снимки и предмети, описващи историческата еволюция на тоалетните от 2500 г. пр. н. е. до днес.

Тук можете да откриете тоалетна, маскирана като библиотека и дори реплика на „тоалетен трон“ на крал Луи XIV. През 2014 г. списание Time дори го включи в списъка си с 10-те най-странни музея в света.

Плаваща църква

Изоставената църква Shettihalli Rosary се нарича „плаваща“ поради факта, че през сезона на мусоните останките й са потопени във вода. По време на пиковия дъждовен сезон можете да видите само една трета от параклиса, а останалата част от сградата остава под водата.

Форт с духове

Едно от най-обитаваните от духове места в Индия е крепостта Bhangarh, построена през седемнадесети век. Според местните легенди мястото е изоставено от хората заради проклятието му.

Eдна версия твърди, че крепостта е прокълната от магьосник, който се влюбва в принцеса, живееща там, но е отхвърлен. А в друга версия е прокълната от местен аскет, който се ядосва от факта, че крепостта хвърля сянка върху къщата му. Верни или не, заради тези истории посещенията след залез слънце във форта са забранени.

Църква с мумия

Като една от католическите църкви, разположени в Гоа, базиликата Bom Jesus има малка тайна: тук може да откриете мумия. Тленните останки принадлежат на мисионера Свети Франциск Ксавиер, живял преди 450 години. Тялото на Свети Франциск е останало непокътнато без употребата на химикали дори след 5 века, което е наистина изненадващо.Скала на 66 милиона години

Ако посетите Мумбай, освен световноизвестния Боливуд, можете да видите и едно от най-големите чудеса в Индия - Gilbert Hill, който е монолит на 66 милиона години, изграден изцяло от черен базалт.

Хълмът се е образувал, след като разтопена лава излиза от пукнатините на Земята през мезозойската ера. Местните смятат Гилбърт Хил за добре пазена тайна в средата на град, който е по-стар от всичко, което го заобикаля.

Скали с рисунки на първите хора

В Индия ще имате уникалната възможност да се разходите в миналото. Можете да посетите скални заслони Bhimbetka, които показват картини, които датират още от периода на мезолита. Тук можете да видите какъв е бил животът на хората в праисторически времена, включително културната еволюция от ловци-събирачи до земедел[r, което е наистина хипнотизиращо.

Скалите са един от обектите от списъка на ЮНЕСКО със световно наследство.

Плаж, който играе на криеница

В Индия има плаж, който притежава уникална особеност: водата му изчезва и се връща всеки ден. Поради това местните казват, че Odisha играе на криеница. Морето тук се отдалечава на до 5 км. Всеки ден можете да станете свидетели на отливите и отливите, които са истинско чудо на природата.

Ресторант с гробове

Ресторантът New Lucky в Индия е не само място, на което можете да се насладите на местната кухня, но и да вечеряте в присъствието на мъртъвци. Всъщност, ресторантът е построен в средата на старо гробище. Вместо да премахне гробовете, собственикът ги оставя и разпръсква маси между ковчезите. Той смята, че гробовете носят късмет и поради това бизнесът му наистина процъфтява.

Храм, пълен с плъхове

От многобройните храмове в Индия, един привлича специално внимание заради неговите обитатели. Храмът Karni Mata е не само място за молитва, но също така дом на приблизително 20 000 плъха.

Според легенда, когато починал доведеният син на Карни Мата (жена воин), тя помолила бога на смъртта да го съживи. В крайна сметка, той превърнал него и други синове на Карни Мата в плъхове. Сега те се хранят от местните и се смятат за свети.