През последните години в Лондон отвориха множество нови пространства.

Част от тях включват открити заведения, места за забавление, на които местните идват да се отпуснат.

А най-хубавото е, че те са безплатни за посещение. Всъщност, можете да гледате филм под звездите, да се насладите на музикален фестивал, да разгледате фотографска изложба или да намерите всякакви други начини да се забавлявате, без да се налага да харчите нищо.

Ето няколко топ предложения:

Площад Кингс Крос

Тук ще намерите фонтани, в които децата се пръскат през топлите дни, множество заведения за хранене с места за сядане на открито, от време на време изложби, музикални фестивали, покрит пазар и голяма стълбищна площадка, водеща надолу към канала, откъдето можете да гледайте кино на открито през лятото.

И да… всичко е безплатно! През зимата има уникални коледни украси, както и коледари. При лошо време ще се радвате на достатъчно място за пазаруване в покрития пазар Canopy Market, а при по-хубаво време може да посетите пазара по улица Lower Stables.

Nine Elms & Battersea (Battersea)

Представете си това: гледате филм на шезлонг на кей, стърчащ над Темза и до внушителната електроцентрала Батерси, с искрящите небостъргачи на заден план. Или да бъдете леко полюляни от преминаващи лодки, докато пиете на плаващ бар. Или хапвате вкусна карибска храна на открито.

Районът между посолството на САЩ и тази известна електроцентрала е наречен Devet Elms през 17 век, но сега тук има луксозни жилищни блокове, които достигат до небето. За щастие, по-голямата част от брега на реката остава обществено пространство и тук може да намерите храна, напитки и забавления, докато Темза тече бавно, а достъпът е лесен, благодарение на две чисто нови станции на метрото.

Broadgate Circle (Liverpool Street)

Всички тези лъскави небостъргачи около Broadgate Circle са пълни с претенциозни градски кариеристи, а това ново обществено пространство е изпълнено със спокойни зелени площи и ресторанти на открито.

Тук ще намерите всякакви ястия, вариращи от най-висококачествени аржентински пържоли и ароматна виетнамска храма през здравословни средиземноморски блюда до вдъхновени от австралийците закуски. Докато утолявате жаждата си с джин, коктейл или перфектно изпечено кафе, погледнете нагоре и си помислете за всички онези служители в офиса, които отчаяно искат да се присъединят към вас.

Една нова промяна (Сейнт Пол)

Улиците около известната лондонска катедрала Сейнт Пол са пълни с двуетажни автобуси, туристи и заети бизнесмени. Насочете се към Една нова промяна обаче и можете да се озовете в блажено спокойствие. Тук, само на няколко етажа над улицата, ще се насладите на чист въздух, както и невероятна гледка към катедралата.

Всъщност, ако успеете, можете дори да се присъедините към йога сесия. Ако това ви звучи твърде приключенско или пък атлетично, тогава вземете бургер или пица от ресторанта на Гордън Рамзи (да, вероятно ще бъде един от най-добрите бургери или пици, които някога сте опитвали), върнете се на тази възхитителна тераса на покрива и вечеряйте на чист въздух под мелодията на катедралните камбани.

Railton Road (Herne Hill)

Това оживено малко квартално пространство доби популярност през последните години. Това най-вероятно се дължи на пешеходното разстояние на Railton Road непосредствено пред гара Herne Hill. Тук има модерни кафенета и ресторанти, като Llewelyn's с места за сядане на улицата, откъдето може да можете да слушате музика на живо от популярното място Off The Cuff.

Има неделен пазар, на който можете да разглеждате и купувате първокачествени продукти от ферми.

Дворът на кралицата и река Лия (Hackney Wick)

Когато излезете от станция Hackney Wick, ще чуете музиката от баровете на Queen's Yard. Тук може да ядете, пиете и купонясвате на открито. Изкусителния мирис идва от Дох - пекарна, кафене и какво ли още не, с цветен двор точно от другата страна на White Post Lane.

Отидете до река Лия, за да хапнете и пийнете край брега – Grow е особено забавно пространство с тераса и мецанин с изглед към реката, където музикантите често имат изпълнения на плаваща платформа.

Boxpark (Кройдън)

Английското време е известно като ненадеждно, но няма да се налага да се притеснявате за това под огромния покрив на Boxpark Croydon. Също така няма да се притеснявате за COVID – мислете за това пространство като за гигантска площадка, отворена в единия край и с прохладна тераса.

Този висок покрив се издига над десетки корабни контейнери, подредени един върху друг, образувайки широки пътеки и изпълнен с барове, магазини и 34 ресторанта, предлагащи храна от цял ​​​​свят. Освен места за хранене, Boxpark предлага и събития.