Разработчикът на аналитичен софтуер MicroStrategy, водена от Майкъл Сейлър, е закупила нови 7 002 биткойна от началото на четвъртото тримесечие на 2021 година, или в периода от 1 октомври до 29 ноември, пише Insider.

Средната цена на придобиване възлиза на 59 187 долара за биткойн. Това е доста по-ниско от рекордните 69 044 долара, постигнати на 10 ноември, но малко над цената към момента от близо 57 хил. долара.

С последните придобивания, от MicroStrategy вече разполагат със 121 044 токена.

Припомняме, че една от основните причини за достигането на историческата цена при биткойна през ноември е стартирането на първият фючърсен борсово търгуван фонд върху най-популярната криптовалута.

Въпреки волатилността напоследък, Сейлър удържа на обещанието си, че ще продължи да увеличава вложенията на компанията в биткойни.

Биткойн или етер – коя криптовалута осигурява по-добра доходностЕтериумът поскъпна в петък до историческите 4 461.96 долара

„Компанията ще продължи да купува биткойни, тримесечие след тримесечие, независимо дали със собствени, или заемни средства, като това ще зависи, както от пазарните обстоятелства, така и от интересите на акционерите“, каза по-рано този месец той в интервю за CNBC.

MicroStrategy днес вече разполага със 121 044 биткойна, закупени при средна цена от 29 534 долара. По днешни цени, това представлява вложение за близо 7 млрд. долара, при разходи от 3.57 млрд. долара за закупуването на биткойните.

От началото на 2021 г. акциите на MicroStrategy отчитат ръст от 75%.

Милиардер посочи коя е криптовалутата с най-голям потенциал за поскъпванеСпоред Кюбан биткойнът е „далеч по-добро злато от златото“


Това обаче не е единствената голяма компания със сериозни инвестиции в биткойна. Производителят на електрически автомобили Tesla на Илон Мъск разполага с 42 902 биткойна за 2.45 млрд. долара, докато Square на Джак Дорси има 8 027 биткойна за 459.5 млн. долара.