Наследниците на италианската модна къща, която е основата в на филма “Домът на Gucci” разкритикуваха публично лентата, заявявайки, че тя неточно представя членовете на фамилията като “главорези.”

Режисираният от Ридли Скот филм, с участието на Лейди Гага и Адам Драйвър проследява историята за убийството през 1995 г. на бившия ръководител на модната къща Gucci, Маурицио Гучи от убиец, нает от неговата бивша съпруга Патриция Реджани, която впоследствие е осъдена на 29 години затвор за това престъпление.

На фона на шумотевицата около филма и коментарите, че играта на Лейди Гага в ролята на Реджани е достойна за награда Оксар, наследниците на Алдо Гучи, изигран от Ал Пачино във филма, разкритикуваха лентата за това, че тя представя семейството им като “главорези, невежи и безчувствени към света, който ги заобикаля”, пише Huffpost.

Най-популярните модни марки по света и у насУвлекателна световна карта разкрива модните марки, които са най-популярни в различните страни по света, като Louis Vuitton е явният фаворит на населението на земята

В писмо, публикувано от италианската новинарска агенция ASNA и преведено от Variety, членове на фамилията твърдят, че от продукцията “не са си направили труда да се консултират с наследниците.”

“Въпреки че филмът претендира да разказва ‘истинската история’ на фамилията, опасенията, породени от трейлърите и интервютата, се потвърждават.

Филмът поддържа един наратив, който е далече от истината,” се казва в изявлението. “Това е изключително болезнено от човешка гледна точка и обида за наследството, върху което марката е изградена днес.”

Режисьорът Ридли Скот подмина коментарите на членове на фамилията, който разкритикуваха филма през април заради това, “че е откраднал идентичността на фамилията с цел печалба.”

“Не се занимавам с това. Не забравяйте, че един от членовете на фамилията Gucci бе убит, а друг отиде в затвора за укриване на данъци, така че не може да ми говорите за печалба”, заяви режисьорът пред BBC Radio.