Въпреки преждевременния край на AirPower, работата по универсалното зарядно устройство на Apple все още продължава.

През 2017 г. Apple представи планове за заряден аксесоар AirPower, който се предполагаше, че ще може да зарежда няколко устройства едновременно. Продуктът така и не излезе на пазара, а от Apple окончателно прекратиха проекта през 2019 г. Въпреки това, според Марк Гурман от Bloomberg, Apple все още работи по универсално зарядно устройство.

Според Гурман Apple все още възнамерява да пусне на пазара зарядно устройство, което ще може да зарежда iPhone, Apple Watch и слушалките AirPods едновременно.

Не е изненадващо, че Apple продължава да работи по такъв тип аксесоар. Устройствата, които могат да зареждат по няколко устройства едновременно, набраха популярност в последните години. Това важи особено за хора, които прекарват много време на различни устройства, които трябва да се зареждат всеки ден. Обединявайки всичко това на едно място Apple ще предостави една много желана услуга на своите клиенти.

ЕС планира общо зарядно за телефониТази стъпка вероятно ще засегне производителя на iPhone Apple повече, отколкото неговите конкуренти

Въпреки спирането на AirPower през 2019 г., Apple продължава да работи по нови зарядни опции за своите клиенти. Последният продукт в тази сфера бе технологията за зареждане MagSafe на iPhone и AirPod. Технологията работи посредством свързване към MagSafe сензори, разположени на гърба на по-новите модели iPhone и позволяват безжичното зареждане. Ако информацията на Гурман е вярна, Apple може да разшири тази идея за да създаде на универсално зарядно устройство.

Гурман също така казва, че Apple работи по начини, които разчитат по-малко на контактното зареждане на устройствата. Той твърди, че компанията разработва устройства за безжично зареждане на близки и по-далечни разстояния.

Безжичното зареждане напредва значително напоследък. Много от компаниите се фокусират върху предлагането на опции за зареждане на по-големи разстояния. По-рано през годината Motorola представи планове за безжично зареждане, които работят през цялата стая. Компанията също така показа демонстративно зарядно устройство, което работи на разстояние от 1 метър.

Oppo и Xiaomi също работят по сходни технологии.

Затова може би не е изненада, че Apple също работи в тази посока. Засега обаче остава да изчакаме и да видим дали компанията ще представи нещо ново в бъдеще.