Мислите, че трябва да платите стотици евро за една наистина луксозна нощувка в петзвезден хотел, нали?

Не е задължително.

Блогът на Hotels.com прави сравнение на 5-звездни хотели в целия свят и тяхната цена за една нощувка през юли 2021 г. за двама души, като е установено, че има невероятни изгодни сделки.

Ако искате да резервирате днес, цените може да се различават леко от установените през юли 2021 г. Това, което е сигурно обаче, е, че можете да пренощувате в тези 5-звездни хотели доста евтино.

За да се квалифицира изобщо като 5-звезден, един хотел трябва да се спазват определени стандарти - стаите и обществените зони трябва да са луксозни, както и голям брой допълнителни съоръжения, като фитнес студия или уелнес зона, да бъдат достъпни за гостите. Трябва да предлага многоезични услуги и всеки гост трябва да бъде посрещнат на входа на хотела.

Освен това посетителите могат да поръчват от висококачествено меню и винена листа. Хотелите в Европа трябва да отговарят на още повече квалификации, за да се оценят като 5-звездни. Гостите тук трябва да получат подарък или цветя при пристигане.

Ето кои са най-евтините луксозни хотели в света:

Най-евтиният 5-звезден хотел в Азия

Който пътува до Ахмедабад, в западната част на Индия, трябва да плати само 28 евро, за да прекара нощта като крал. В хотел Novotel Ahmedabad получавате една нощувка в двойна стая за двама на тази цена. Луксозният хотел се намира в близост до международното летище Sardar Vallabhbhai Patel (AMD) и е подходящ за бизнес пътници. Акцентите включват открития басейн на хотела, спа съоръженията и японски/корейски ресторант.

Ловците на изгодни цени, които искат да прекарат нощта в лукс, са най-добре приети в Азия, тъй като осем от десетте най-евтини 5-звездни хотела са на континента, а три от тях са в Камбоджа. Другите два луксозни хотела са в Турция.

Най-евтиният 5-звезден хотел в Близкия изток

Ако не искате да пътувате твърде далеч, за да се насладите на лукс за малко пари, се препоръчва хотел Ickale в Анкара. 5-звездният хотел в турската столица предлага уелнес предложения, като турска баня и джакузи, ползването на които е включено в цената на двойна стая за 32 евро. За цената получавате голямо легло, стаята е с изглед към града и закуска. И не е нужно да напускате преди 14:00 часа.

Най-евтиният 5-звезден хотел в Европа

Повечето от най-евтините 5-звездни хотели на континента се намират в Централна или Източна Европа. Такъв е и случаят с хотел Kupava Deluxe Hotel, който се намира в Украйна. По-точно - от хотела се стига за около 25 минути пеша до стария град на Лвов - град в западната част на страната.

Ако искате да отседнете в хотела, трябва да платите само 40 евро за стая с балкон и две единични легла. Сауната и закритият басейн също влизат в цената. Украински и европейски специалитети се сервират в ресторант Купава, а част от хотелския комплекс е и бар.Най-евтиният 5-звезден хотел в Северна Америка

Най-скъпият хотел в този списък е Hotel 1970 Posada Guadelajara by Hilton, който се намира в метрополиса Гуадалахара в Западно Мексико. Нощувка в стая с двойно легло струва 68 евро. Но на тази цена ще спите в наскоро реновиран хотел. През 2018 г. хотелът беше преустроен за общо 5.6 милиона евро, така че да се съчетаят класически мексикански и съвременни стилове.

Най-евтиният 5-звезден хотел в Южна Америка

Цената на хотелите NH в Южна Америка е почти непобедима. Четири от тях са сред най-евтините 5-звездни хотели на континента, а WTC Royal Hotel в Богота предлага най-доброто съотношение цена/качество. Срещу 36 евро можете да останете там в стая с двойно легло, в която има и еспресо машина, и безплатна закуска. Специален акцент: всяка стая има душ тип тропически дъжд.

Хотелът се намира в бизнес района на града, до Световния търговски център на Богота. Можете да се разходите до луксозния квартал Parque 93, където да вечеряте екстравагантно. В близост до хотела има и редица градини, кафенета, галерии и универсални магазини.

Най-евтиният 5-звезден хотел в Африка

В Steinberger Resort Achti в Луксор е не само най-евтиния 5-звезден хотел на континента, но също така се намира в един хектар градина на източния бряг на Нил. Центърът на Луксор също може да бъде достигнат само за няколко минути от курорта, който е част от German Hospitality Group. Ако желаете, можете да пристигнете с яхта и да я паркирате в собственото яхтено пристанище на хотела. Steinberger Resort Achti е само на два километра от световно известния храм в Луксор и Сфинкса.