Единствен по рода си петзвезден курорт, позициониран до плажа Джумейра в Дубай, ще отвори врати през 2023 г.

Суперлуксозният Kempinski Floating Palace ще предлага 12 вили, които не само ще плават, но и ще могат да се отделят от основния хотел и да пътуват до различно място.

Описани като „луксозни плаващи къщи“ от швейцарската хотелиеска марка Kempinski, тези вили ще бъдат свързани с централния хотел със 156 стаи чрез понтони.

Те ще имат плосък корпус, малка кабина за настаняване на екипажа и вграден двигател. Гостите ще могат да наемат собствен капитан, който да управлява вилата, или да използват такъв, предоставен от хотела.

Условията ще диктуват дали вилите ще могат да се закотвят по-далече - за отплаване са необходими спокойни води. Те не могат да пътуват в морето и не са предназначени да бъдат закотвени за постоянно другаде.

Вилите ще бъдат двуетажни с между една и четири спални, както и самостоятелна покривна тераса и инфинити басейн. Те също така ще бъдат оборудвани с „големи панорамни прозорци и всички технически характеристики на интелигентен дом“, съобщава The Daily Mail.

Те са проектирани да бъдат екологични и ще разполагат със слънчеви панели. Всеки имот ще бъде наличен за продажба или отдаване под наем.

Гостите ще стигат до курорта - който ще бъде построен от корабостроителница Seagate, с моторни лодки или със собствена яхта.

Докът на курорта ще побира до 16 лодки, а по-големите яхти, според изявление на Kempinski, ще влизат и излизат от главния хотел през централен проход. Към него ще бъде свързана и плаваща хеликоптерна площадка, така че гостите да могат да пристигнат и по въздух.

Основният хотел ще бъде разделен на четири части, всички съединени в центъра чрез стъклена пирамида. Тази сграда ще осигурява "лукса на петзвезден хотел - от изключителни гурме ресторанти, барове, спа и басейни до бутици и бални зали“.

Отседналите във вилите ще могат да се възползват от всяко едно от тези удобства.

10 от най-необичайните хотели на планетата Отсядането във всеки един от тях е преживяване за цял живот

Бернолд Шрьодер, главен изпълнителен директор на Kempinski Group и председател на управителния съвет на Kempinski AG, казва: „Радваме се, че ще можем да предложим на нашите гости в Дубай такова преживяване от 2023 г., съчетавайки репутацията на дестинацията като високотехнологичен град с вечната европейска елегантност на Kempinski Hotels.

Изключително иновативният проект на корабостроителница Seagate убеждава не само със своята технология от висок клас, но и с безупречен стил и дизайн.“

Мохамед Ел Бахрауи, главен изпълнителен директор и основател на корабостроителница Seagate, добавя: „Вълнуващо е , че за първи път марка от калибъра на Kempinski ще управлява плаващ хотел от такъв мащаб и ние сме уверени, че нашият хотел скоро ще бъде една от най-добрите туристически атракции в Дубай".

Цените и официалната дата на откриване на новия курорт все още не са потвърдени.