Италианската полиция е заловила известен мафиот, който се укрива от 20 години, благодарение на приложението Google Maps, казаха пред Reuters разследващите органи.

След двегодишно разследване, 61-годишният Джакомо Гамино е задържан в малкото градче Галапагар в Испания, което се намира в близост до столицата Мадрид.

Там той е живял под фалшива самоличност, пише CNN Business.

Снимка на Google Maps е основната причина за по-мащабното разследване, тъй като тя е показала човек, приличащ на Гамино, пред магазин за плодове и зеленчуци.

„Снимката даде потвърждение на нашето разследване", казва директорът на италинската антимафиотска служба (DIA) Николо Алтиеро.

Гамино е член на сицилианската мафиотска група Stidda, който бяга от затвора Ребибиа в Рим през 2002 г., а малко по-късно получава доживотна присъда за убийства, извършени в предходните години.

Заловиха мафиот, след като е разпознат в кулинарни видеа в YouTube53-годишният Марк Ферен Клод Биарт се укривал от закона от седем години и живеел в Бока Чика в Доминиканската република като предполагаем член на калабрийската мафия Ндрангета

Алтиеро казва, че в момента мафиотът е задържан в Испания и се очаква той да бъде върнат на Италия в края на февруари.

Кръстницата на кокаина, или най-кръвожадният наркобос в историятаГризелда Бланко е едва на 11 години, когато убива първата си жертва (друго дете) и казва за себе си, че е „най-лошата кучка, която някога е поемала дъх на този свят“