Какво е общото между резачка, спрей за мечки и бурито с амфетамини?

Всички те са конфискувани на щатските летища през миналата година, според Администрацията за сигурност на транспорта (TSA), която пусна списък с най-странните предмети, откривани у пътниците през 2021 г.

Публикуван миналата седмица, списъкът съдържа "10-те най-добри улова за 2021" на агенцията, включващ опасни предмети, като мачете и пистолети, както и необичайни находки, като стойка за вино, оформена като огнестрелно оръжие.

В Атлантик Сити пътник дори се опитва да внесе куршуми в самолет, като ги крие в дезодорант, докато излитащ от Хонолулу се опита да се качи на борда с катарама за колан с огнестрелно оръжие в нея, съобщава T+L. Пътник в Сиракуза пък смята, че носенето на фойерверки е добра идея.

„От спрей за мечки до метритос (бурито с амфетамини), нашите служители откриха някои наистина необичайни артикули“, посочва TSA в Twitter при публикуването на списъка. „Те работиха усилено, за да запазят безопасността на пътниците в небето".

Най-странните неща, с които хората се качват в самолетаТе подлежат на задължителна конфискация

Някои предмети, забранени за пренасяне в ръчния багаж, могат да бъдат поставени в чекирания, като алкохол и бейзболни бухалки, според TSA. Дори огнестрелните оръжия могат да бъдат поставени в чекиран багаж, ако са без пълнител, опаковани в заключен контейнер с твърди страни и декларирани на авиокомпанията при чекиране.

Ето и най-странните 10 артикула, конфискувани през 2021 г., според TSA:

Верижен трион, международно летище Луис Армстронг Ню Орлиънс
Поставка за вино (с форма на огнестрелно оръжие), международно летище Сакраменто
Фойерверки, международно летище Сиракуза Ханкок
Мачете, национално летище Роналд Рейгън във Вашингтон
Спрей за мечки, летище Дестин-Форт Уолтън Бийч
Секира, международно летище Харисбърг
Тока с огнестрелно оръжие, международно летище Даниел K. Иноуйе
Мет бурито, международно летище Хюстън Уилям П. Хоби
Пистолет, международно летище Нюарк Либърти
Куршуми в дезодорант, международно летище Атлантик Сити