Величественото крайбрежие на Хърватия отдавна е в светлината на туристическите прожектори, най-вече заради дестинации като Дубровник и Хвар.

Но на север полуостров с форма на сърце, наречен Истрия, крие зрелищен интериор, наподобяващ италианския район Тоскана.

Сега можете да се потопите в очарованието на Истрия и да се насладите на местните храна и вино от вашето собствено частно луксозно имение - Stancija Baracija.

Разпростиращо се на пет акра в малкото селце Красица, между градовете Буйе и Грожнян, това пищно убежище е сгушено на хълм, заобиколен от лозя, маслинови горички и овощни градини. Датиращо от 19 век, когато е построено от местно семейство като тяхна резиденция и ферма, имението е изоставено през 60-те години на миналия век.

Базирана в Ню Йорк двойка с хърватски корени, запалени почитатели на изкуството, виното и пътуванията, купува имота и вдъхнаха нов живот на руините му. След щателен ремонт на двете сгради по идеен проект на Lindsay Newman Architecture, имението се превърна в ултра луксозно убежище, в което могат да се настанят до 16 души.

Интериорите, проектирани от хърватското студио Madres, показват невероятна смесица от антични и модернистични части, чудесно сливане на старото и новото. Вътре най-добрите марки мебели и осветление включват Richard Wrightman, Knoll, Twils и Hans-Agne Jakobsson.

Мегаимение в Дубай се предлага заедно с Rolls Royce и рядко FerrariШведски предприемач строи имението в продължение на 9 години, но го обявява за продажба седмица, след като е завършено

С поредица от внимателно запазени оригинални детайли, като каменни арки и дървени греди, основната къща - която има пет спални, включително разкошен кралски апартамент, се отличава с класически интериор с високи тавани и топли, тъмни тонове, които създават приглушена атмосфера, посочва T+L.

Къщата за гости, със своите три апартамента, предлага по-съвременна атмосфера. Външната лятна кухня, в непосредствена близост до основната къща, разполага с открита камина със скара и масивна обща маса на терасата, идеална за общуване, както и с тераса за слънчеви бани и бар до отопляемия басейн.

Около него има красиво озеленена градина с ароматни средиземноморски растения, като лавандула, розмарин и олеандър.

Уединението е основното предимство на Stancija Baracija, но има и друг бонус: то е напълно обслужено. В допълнение към услугите на иконом, гостите получават частен готвач и портиер, който да задоволи всяка тяхна нужда. Имотът предлага още сауна и фитнес зала, спортно игрище, кино и стая за игри. Можете да се насладите на частна йога сесия или да се отпуснете с масаж край басейна.

Консиержът може също така да организира дегустации във винарската изба на място, готварски уроци, пикник в маслиновите горички, курс по пчеларство и други.

Ако решите да разгледате полуостров Истрия, има много възможности за избор - от посещение на близкия средновековен град Грожнян, известен със своята артистична атмосфера, до лов на трюфели в сенчестите гори на Централна Истрия, каране на велосипед по живописния маршрут Паренцана и дегустация на вина от Clai в неговата най-модерна винарна.

Цените за наем на Stancija Baracija започват от 16 950 евро на седмица, достигайки до 28 250 евро на седмица през високия сезон.