Илон Мъск има проблем с това, че подробности от графика му за пътуване се споделят публично, най-вече заради безопасността на неговото семейство.

По-рано през месеца потребител на Twitter обяви, че вече няма да пуска плановете за пътуване и разписанията на Мъск в опит да “запази безопасността на Илон и неговото семейство,” на което Мъск отговори, че публичното оповестяване на плановете му за пътуване е започнало да се превръща в “проблем със сигурността.”

Смята се обаче, че от известно време Мъск се опитва да закрие профили в Twitter, които следят и публикуват плановете му за пътуване, пише Entrepreneur.com.

Миналата есен Мъск е писал на 19-годишният Джак Суини, който управлява профила @ElonsJet.

Профилът, който има над 93 000 последователи, следи движението на частния самолет на Мъск чрез бот, използвайки данни от сателитната система ADS-B, се казва в неговото описание.

Суини твърди, че Мъск му написал "Можеш ли да закриеш този профил? Той представлява риск за безопасността”. Суини отговорил на милиардера: "Да мога, но това ще ти струва един Model 3. Само се шегувам, освен, ако?"

Напускащите Хонконг жители наемат частни самолети за домашните си любимциВ някои случаи собственици на домашни любимци плащат до 26 000 долара за чартърни полети, тъй като мерките срещу COVID-19 ограничават услугите на пътническите авиокомпании

Двамата си разменят още реплики, като типично в негов стил Мъск казва, че „не му харесва идеята да бъде свален от някоя откачалка”.

Главният изпълнителен директор на Tesla след това предложил на Суини 5 000 долара, за да закрие изцяло профила.

“Някaква възможност да увеличим тази сума на 50 000 долара? Ще бъде от голяма помощ за колежа и би ми позволило да си купя кола, може би дори и Model 3,” написал Суини на милиардера, който изненадващо отговорил, че “ще помисли по въпроса.”

След това Суини казал на Мъск, че всъщност би предпочел стаж в Tesla пред плащането на пари в брой, но Мъск все още не е видял това съобщение.

Последното съобщение от профила е преди ден и показва, че самолетът на Мъск каца в Остин, Тексас.

“Ние следим самолета, а не кой може или не може да е на борда,” уточняват от профила.