Hawaiian Airlines са най-точната авиокомпания в САЩ, според ново проучване, цитирано от Travel + Leisure.

Хавайският превозвач има процент на точност от 89.9, което го класира на първо място в Щатите за седма поредна година и на девета позиция в световен мащаб, според изследването Punctuality League 2022 на OAG, която проследява данните за полети и пътувания.

Хавайските авиолинии са следвани по петите от Delta Air Lines, които имат процент на точност от 88.4, American Airlines (85.1%) и United Airlines (83.5%).

JetBlue, която е определена за най-добрата щатска авиокомпания за 2021 г. от читателите на T+L, се класира на десето място в родната си страна и на 59-а позиция в световен мащаб, когато става въпрос за точност със 73.4%.

Германският нискотарифен превозвач Eurowings е най.точната авиокомпания в света с 95.6%, следвана от Garuda Indonesia и All Nippon Airways.

Когато става въпрос за летища, проучването показва, че американските пътници ще имат най-голям късмет на Charlotte Douglas International Airport, което е най-точното в Щатите и на 34-а позиция в света. То е следвано от Detroit Metropolitan Wayne County Airport и Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, което също така е и едно от най-натоварените летища в света.

20-те най-населени градове в светаНа места достига застрашителни размери

Пътници, които мразят закъсненията, трябва да планират пътешествие до Менорка в Средиземно море, чието летище има процент на точност от 96.2. То е следвано от гръцкия остров Родос, където летището има 95.4 процента точност.