Tripadvisor обяви достигането на един милиард отзива.

За да отбележи случая, култовият сайт за пътешественици сподели някои забавни факти за съдържанието на платформата, откакто тя е основана преди 22 години от настоящия президент и главен изпълнителен директор Стивън Кауфер, Лангли Щайнерт, Ник Шани и Том Палка.

Оказва се, че мястото за настаняване с най-много отзиви в историята на Tripadvisor е Luxor Hotel & Casino в Лас Вегас, Невада, с над 48 200 отзива.

Най-оценяваният ресторант е Pasteis de Belem в Лисабон, Португалия, с над 52 600 отзива.

Атракцията с най-много отзиви е Basilica de la Sagrada Familia в Барселона, Испания, с над 164 200 рецензии, посочва Daily Mail.

Най-дългата оценка на английски език, писана някога в Tripadvisor, се състои от 17 241 думи. Това е дело на @The_Budges за престой в хотел Playa Pesquero Resort в Куба.

Но именно @82manuelal от град Люксембург е най-плодотворният рецензент на Tripadvisor - с повече от 7000 мнения, откакто става член на сайта през 2015 г.

Пътникът, публикувал най-много снимки наведнъж, е @PaoloRiccardoCarrara от Рим. Той е допринесъл с огромния брой от 102 272 кадри, общо 313 651 снимки.

Титлата "най-пътуващ член на Tripadvisor" отива при @damienstack, който е публикувал отзиви за 176 различни държави. Той е от Ирландия и всъщност е посетил всички 193 страни по света, посочват от Tripadvisor.

Трите най-споменавани ястия в рецензиите на ресторанти са - пица (10 400 980 споменавания), пай (8 467 574 споменавания) и салата (7 374 595 споменавания).

Топ 25 дестинации за 2022 г., избрани от читателите на TripadvisorДубай е дестинацията-победител в Travellers' Choice Awards за 2022 г. на Tripadvisor

И накрая, има отзиви от пътници, които не са особено доволни от емблематични световни забележителности:

  • Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк: „Сградата е твърде висока, което означава, че ми е лошо, тъй като височините не са любимото ми нещо.“
  • Мостът Голдън Гейт в Сан Франциско: „Първо, той не е златист по никакъв начин – това е грозен кафяв цвят…“
  • Стоунхендж в Обединеното кралство: „Защо хора идват от цял ​​свят, за да видят купчина камъни, никога няма да разбера.“
  • Големият каньон на Аризона: „Бил съм на редица така наречени забележителности – но какво, по дяволите, беше това? Просто пясъчен ров."
  • * Всички посочени данни, свързани със съдържанието на Tripadvisor, са точни към 12 януари 2022 г.