Когато става въпрос за лични финанси, днешните потребители търсят все повече удобство и гъвкавост, но и по-персонализирани услуги.

За да отговори на тази потребност, TBI продължава да затвърждава позициите си на водеща phygital банка в Югоизточна Европа, която предоставя банкови услуги от следващо поколение.

Финтех подходът ѝ беше признат от Visa, един от световните лидери в дигиталните разплащания, и TBI стана първата българска банка партньор в програмата Fast Track за иновативни финансови компании.

Програмата подкрепя глобалната финтех екосистема чрез предоставяне на достъп до изключително широката база технологични и информационни ресурси на Visa. Така TBI се присъединява към утвърдени финансови институции от цял свят, които са част от този иновативен хъб.

Какво е Visa Fast Track?

Fast Track е програма, която позволява на стартиращи и вече наложени организации да се възползват от сигурността, надеждността и мащаба на Visa, за да създават съвременни разплащателни решения, съкращавайки процеса от месеци до седмици. Това, което отличи TBI от конкуренцията в региона, е фокусът да предлага финансови и допълнителни внедрени услуги чрез широка мрежа от phygital канали.

Участието на банката в програмата Fast Track е признание за успешната ѝ дигитализация, уникалния бизнес модел, отличните финансови резултати и присъствието ѝ на международни пазари, което постоянно се разраства.

Така TBI ще се възползва от експертността на Visa в сфери като бизнес стратегия, маркетинг, дизайн и управление на риска, както и от възможността да работи съвместно с други водещи финтех играчи от всички точки на света.

Какво печели клиентът?

Партньорството с Visa е следващата стъпка в стремежа на TBI да усъвършенства своите бързи и сигурни банкови услуги, които вече ще бъдат подплатени с репутацията и широкия обхват на един от световните лидери в разплащанията.

Така от април 2022 г. българските клиенти на банката, а скоро след това и потребителите в Румъния и Гърция, ще получат физическа или виртуална карта Visa, заявена чрез мобилното приложение на TBI, и ще могат да извършват плащания лесно през своя смартфон. Всички всекидневни дейности — от плащане на битови сметки до погасяването на кредитни вноски — ще бъдат извършвани в дигитална среда и без усилия, само с няколко клика.

Освен това отличителната Neon карта на TBI ще дава възможност на клиентите да се възползват и от решението на банката „Купи сега, плати по-късно“ (Buy now, Pay later) при пазаруване. BNPL позволява разсрочването на плащания до 90 дни без лихви и допълнителни такси.

„Партньорството между Visa и TBI свидетелства за важността, която и двете организации отдават на иновациите, и показва, че гледаме в една посока. Фактът, че сме първата българска банка в програмата Fast Track, е признание за нашата забележителна дигитализация и доказва, че сме точният финтех партньор за Visa“, споделя изпълнителният директор на TBI Питър Барон.

„За нас е удоволствие да виждаме как банките партньори се възползват от възможностите, които Visa осигурява за дигитализация на финансовите услуги, с което улесняват живота на своите клиенти и партньори. Чрез програмата Fast Track даваме на финтех компании достъп до инструменти, с които да реализират идеите си.

Със своя иновативен бизнес модел и фокус върху клиентите, TBI Bank беше идеалният кандидат. Съвместната ни работа ще допринесе още повече за развитието на дигиталните разплащания в България и ще повиши удобството и сигурността им“, допълва Каталин Крецу, генерален мениджър на Visa за Румъния, България, Хърватия и Словения.