До края на февруари ни очаква топло време, ще бъде относително сухо.

Четвъртък ще е най-топлият ден от седмицата в София.

В петък предстои захлаждане, температурите ще паднат от 14 на 10 градуса, прогнозира за bTV климатологът проф. Георги Рачев.

Макар календарно да сме средата на февруари, в метеорологично отношение сякаш е дошла Баба Марта.

Синоптичните модели стигат до извода, че ни чакат дни на пролетни температури.

До края на тази седмица, дори и в началото на следващата (понеделник) дневните температури ще варират между 10 и 15 градуса, а не е изключено в отделни дни, в низините на страната, да измерим и малко по-високи температури, съобщава Дарик.

Високото атмосферно налягане над страната ще води до хубаво време, с повечко слънце и усещане за пролет.

В каква поза да спите, така че да сте здрави?Сънят е изключително полезен за телата и имунната ни система, но често се случва да пренебрегнем позицията, в която спим

Чак в началото на другата седмица, около 22 февруари, моделите показват развитието на средиземноморски циклон, който вероятно ще окаже съществено влияние на времето в страната. Ако тази прогноза се реализира, следващият вторник, сряда и отчасти четвъртък ще видим влошаване на времето с дъжд и сняг.

Синоптикът проф. Георги Рачев потвърди за bTV, че минималните температури ще останат сравнително положителни до 23-24 февруари. „Между 23-24 февруари се очаква период на малко по-свеж и хладен въздух, който ще се задържи няколко дни“, допълни проф. Рачев.

Хубавото и топло време е подходящо и за зимни спортове, макар че и в планините температурите ще се повишат в следващите дни и дори на 1500-1800 метра вероятно ще са над нулата.

Това означава, че снегът ще се топи в по-ниските части. Но в планините има много естествен сняг и това затопляне няма да доведе до много съществено изменение.

Хубавото време, което очакваме, е подарък от природата в наистина зимния месец февруари, това е облекчение и за транспорта, и за отоплението на домовете ни.