Най-голямата фондова борса в света прави сериозна заявка за навлизане в метавселената.

Нюйоркската фондова борса подаде заявление за запазване на търговска марка в Службата за патенти и търговски марки на Съединените щати.

Тя иска да регистрира името си за няколко блокчейн вериги, продукти и услуги, свързани с криптовалутите. Те включват софтуер за виртуална и добавена реалност, незамяеними токени (NFT) и онлайн търговски платформи.

Финансовата борса ще може да предоставя виртуални стоки, цифрови колекционерски предмети, както и удостоверяване на данни в областта на NFT.

Това не е първият досег на NYSE с този сегмент. През април 2021 г. бяха създадени няколко NFT-та в чест на първите борсови сделки с акциите на Spotify, Snowflake, Unity, DoorDash и Roblox.

На официалния си уебсайт Нюйоркската фондова борса обяви, че предстоят много повече NFT-та, тъй като платформата приветства иновативните компании в своята общност.

Крипто стартъпите отчитат силен старт на годината въпреки спада на биткойнаНяколко частни фирми обявиха големи капиталови

На сайта има и специален раздел, който описва подробно услугите за търговия с криптовалута.

NYSЕ не е единствената компания, която е подала заявка за запазване на търговска марка в областта на блокчейн технологиите и NFT. Наскоро McDonalds подаде заявление за търговска марка за отваряне на ресторанти в метавселената.

Патентът на Disney за създаване интерактивни атракциони за посетители на тематичния парк също е одобрен.