В сферата на недвижимите имоти числата говорят сами за себе си, а тези на имотния агент Дина Голдънтеър направо крещят.

Само през миналата година брокерът на Douglas Elliman е продала имоти за 750 млн. долара, което я прави номер 1 сред имотните агенти в Маями по продажби, сочат данни на RealTrends.

39-годишната Голдеънтеър започва кариерата си в имотния бизнес през 2005 г., когато се мести във Флорида от Мериленд, където следва политология. В момента тя продава умопомрачителен брой луксозни жилища в слънчевия щат.

Пандемията сложи началото на бум в жилищния пазар на Флорида, тъй като от хора от Уолстрийт до такива, които работят дистанционно, се възползваха от предимството за работа отвсякъде и заживяха на юг поне в част от годината.

Ръководители на финансови компании, рискови капиталисти и инвеститори в криптовалути бяха привлечени от по-забавения ход на живота, данъчните отстъпки и времето, както и от други предимства на Флорида. Публикуван наскоро доклад на Redfin показа, че Маями оглавява класацията на най-популярните щатски градове за преместване през последните четири месеца на 2021 г.

И докато повече от местещите се в Маями идват от Ню Йорк, пишат от Redfin, има и голям брой новодомци от Калифорния заради инвестициите на Маями в технологичния сектор напоследък.

Сред клиентите на Голдънтеър има основатели на хеджфондове, като Адам Сендър от Exis Capital, както и известни адвокати, като Бил Кармъди, както и множество знаменитости и спортисти.

Миналата година тя продава на боксьора Флойд Мейуедър имение с девет спални за 18 млн. долара в Маями бийч. През 2020 г. пък е представлявала собственика на множество заведения Дейвид Грътман, който притежава нощните клубове Liv и Story, при покупката му на имение за 10.25 млн. долара в Маями бийч, което е оборудвано и със звукозаписно студио.

Голдънтеър поставя и рекорди. През юли тя спомага за най-голямата сделка със земя в окръг Маями-Дейд. Тогава тя представлява купувача на парцел с площ от 1.8 акра на брега на океана за 54.93 млн. долара.

Голдеънтеър разказва пред Insider, че работи седем дни в седмицата, за да отговаря на голямото търсене на имоти в района на Маями. Тя обаче намира баланс в рамките на работния си ден.

Бизнесмен счупи два рекорда за имотни сделки в Маями в един и същи денСтив Хафнър продаде апартамент за 36 млн. долара и веднага след това купи друг за 40 млн. долара

"Давам всичко от себе си, но след това намирам време да презаредя за следващия ден," казва Голдънтеър пред Insider. "Така не достигам до прегаряне заради работата."

Понякога, докато е още по пижама, Голдънтеър отговаря на телефонни обаждания и имейли от своята къща с четири спални на Венецианските острови - верига от изкуствени острови, които се намират между Маями и Маями бийч.

Голдънтеър често се придвижва от имот на имот с помощта на шофьор, но понякога пътува със своята собствена количка за голф до огледи, които се намират в близост до дома й. В специални случаи тя може да бъде видяна да пристига на оглед и с хеликоптер.

Ето как преминава един типичен ден на Голдънтеър:

Тя става в 7:45 часа сутринта и започва деня си с чаша топла вода, последвана от зелен чай. Тя никога не пие кафе, от което, по нейни думи, полудява. За допълнително успокоение сутрин тя се занимава с пилатес.

Рано сутрин Голдънтеър отговаря и на имейли, но следва стриктно правилото без телефонни разговори. "В Маями никой не иска да му звънят преди 9 часа сутринта," казва тя пред Insider.

В 8.30 часа се събужда и нейният 18-месечен син Валор, така че тя прекарва известно време и с него. Голдънтеър се запознава със съпруга си Иля Панчерников, вносител на хайвер, на остров Сейнт Бартс.

Венецианските острови, където живее Голдънтеър, са горещ имотен пазар за новопристигащите във Флорида, които избягват пренаселените градове. "Венецианските острови имат едно много младежко излъчване," казва Голдеънтеър. "Всички са активни и спортуват, а мястото привлича хора в 30-те и 40-те им години."

Голдънтеър обикновено е излязла от вкъщи за огледи до 10 часа, но определя началото на работния си ден като късно за един имотен агент. Обикновено обаче не й се налага да пътува надалече. Тя е продала около 60 имота на Венецианските острови, където предлагането на жилища е ограничено.

"Мисля, че е естествено човек да продава там, където живее," казва тя. "Показвам имоти на Венецианските острови почти всеки ден." В момента тя продава имение на два етажа с басейн и гледка към океана на цена от 13.5 млн. долара.

Голдънтеър наскоро пристига с хеликоптер като представител на едната от страните по сделката за друго имение на брега.

До много от имотите, обявени за продажба на Венецианските острови, тя се придвижва с количка за голф. "Нямам кола и не използвам Uber. Имам количка за голф," казва тя. "Клиентите обожават това. Те наистина получават усещане за това какво прави Венецианските острови толкова специално място и обичат да се возят в количката с мен."

За разстояния, които са прекалено големи за количката за голф, тя използва личен шофьор, който я вози в черен Cadillac Escalade, който тя определя като своя подвижен офис.

Голдънтеър казва пред Insider, че всичко, което би правила в офиса, с изключение на принтирането, го прави от задната седалка на колата. Обаждания, съобщения, имейли и дори обядът се случват в движение.

Търсенето на луксозни имоти е толкова голямо, казва Голдънтеър, че тя понякога успява да направи 30 различни огледа в рамките на два дни. Голдънтеър твърди, че работи от дома поне веднъж в седмицата, "ако програмата й го позволява." "Работя един ден от офиса и един ден от дома, а през останалите дни съм на място по имоти," допълва тя.

Голдънтеър, която има 83 000 последователи в Instagram, редовно пуска снимки на луксозните имоти, които се опитва да продаде или вече е продала. Тя наема специален екип, който да поддържа профила й, тъй като създаването на съдържание би отнело значителна част от деня й.

Сред последните й постове е къща с четири спални, в която са отседнали Джаред Кушнър и Иванка Тръмп, дъщерята на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Към 19 часа Голдънтеър вечеря със семейството си и прекарва още време със своя син. Тя казва пред Insider, че предпочита да се храни у дома, като получава ежедневно доставка на храна от компанията Catered Fit.

В 8 и 15 вечерта Голдънтеър се завръща към работата си и започва да изпраща имейли до нейните клиенти на западното крайбрежие на САЩ. "Има приток от много заможни нови клиенти в района. Наричат ни Уолстрийт на Юга," казва Голдънтеър.

Към 12 часа вечерта идва време за лягане.