Генералният щаб на украинските въоръжени сили обяви, че неделя е бил труден ден за армията, като добави, че руските военни продължават с обстрела в почти всички направления, предаде Ройтерс.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили написа на английски език във Facebook, че силите във военно-въздушната база Василкив (намираща се югозападно от Киев) са се съпротивлявали срещу артилерийски удари и атаки на Русия.

Междувременно, украинското министерство на вътрешните работи съобщи, че от началото на руското нахлуване са били убити 352 украински цивилни, включително 14 деца. По данни на здравното министерство 1684 души, сред които 116 деца, са били ранени, предаде Асошиейтед прес.

В изявлението на министерството не е посочена информация за жертви и ранени в редиците на украинските въоръжени сили.

Русия твърди, че военните й взимат на прицел само украински военни обекти, а цивилното население на Украйна не е изложено на опасност, посочва АП.

Преговорите между Киев и Москва се очаква да започнат рано сутринтаРуската делегация вече е потеглила от беларуската столица Минск и пътува към украинско-беларуската граница, близо до р. Припят., където се очаква да се състоят преговорите

Русия не е разпространила информация за загуби сред военните й. Руското министерство на отбраната обяви вчера, че има убити и ранени руски войници, но не съобщи броя им, припомня БТА.

Взривове се чуват рано тази сутрин в украинската столица Киев и в град Харков, съобщи Държавната служба за специални комуникации, цитирана от Ройтерс.

В Киев беше спокойно в продължение на няколко часа преди взривовете, посочи в Телеграм службата за специални комуникации.

Украинската агенция УНИАН предаде по-рано днес, че по данни на Държавната служба за специални комуникации в посока към Украйна летят изтребители от Беларус. Информацията не е потвърдена от други източници.

УНИАН съобщи и че тази нощ ракета е уцелила жилищна сграда в центъра на Чернигов. Разразил се е пожар и пламъците са обхванали два етажа. Засега не е известно колко души са пострадали.

Командването на украинските сухопътни сили посочи във Facebook, че друг украински град - Житомир, е бил ударен от снаряди през нощта, предаде Ройтерс.