Товарен кораб, превозващ хиляди луксозни автомобили, потъна край Азорските острови близо две седмици, след като се запали, предава BBC.

Корабът Felicity Ace превозвал около 4000 возила от премиум марки, като Porsche и Bentley.

Корабът пътувал за Роуд Айлънд в Съединените щати от германското пристанище Емден, когато избухва пожарът на 16 февруари.

Всички членове на екипажа били евакуирани.

Капитанът на най-близкото пристанище на остров Фаял Жоао Мендес Кабекас коментира, че досега няма съобщения за течове на петрол от кораба, но, по думите му, има опасения, че резервоарите за гориво могат да бъдат повредени, докато корабът лежи на дъното на Атлантическия океан на дълбочина от около 3500 метра.

Военноморските сили на Португалия обявиха, че никой не е пострадал при инцидента и че 22-мата членове на екипажа са били отведени в хотел след евакуационната операция, в която участвали военният флот, четири търговски кораба, плаващи в района, както и португалските военновъздушни сили.

Най-добрите страни за пътешествие с кола през 2022 г.Макар резервациите за почивки да се увеличават тази година, някои хора предпочитат да се придържат към една от най-големите тенденции, които се очертаха по време на пандемията – пътешествията с кола

От Volkswagen обявиха, че щетите по превозните средства са покрити от застраховката. Стойността им ще е около 155 милиона долара.

Дъщерната компания на германския концерн Bentley потвърди, че 189 от нейните коли са били на борда на кораба, а Porsche заяви, че около 1100 от нейните модели също са сред пострадалите коли.