Жител на Ню Йорк клонира любимия си френски булдог и се сдоби с четири подобни кучета, с които живее щастливо в дома си, съобщава New York Post.

62-годишният фризьор Роберто Ново разказва, че веднъж видял малък френски булдог в зоомагазин близо до салона, в който работел. Човекът решил да отиде до магазина и да опознае по-добре кученцето.

Животното веднага започнало да облизва лицето му. „Той сякаш ми казваше, че аз съм неговият човек!“, спомня си Ново и добавя, че същия ден взел кучето вкъщи, съобщава БГНЕС.

Нарекъл го Мачито. Скоро кучето и собственикът станали неразделни и когато Мачито бил на 12 години, мъжът помислил за клониране на любимия си домашен любимец. Той се обърнал към компания за клониране на кучета и дал ДНК пробата на своя любим булдог. Две години по-късно кучето умряло и Ново решил да продължи клонирането.

Запознайте се с Кефир - най-голямата домашна котка в света (снимки)Кефир е котка, макар много хора да я смятат за куче

Процедурата струвала 50 000 долара, но Ново не разполагал с такава сума. Затова решил да продаде копринения ситопечат на пеперудата на Анди Уорхол, която висяла на стената му. „Беше приятно да гледам нещо красиво на стената си, но не можеше да ми даде липсващата любов“, обяснява той.

След като събрал парите, американецът платил за клонирането и изчакал резултатите. След известно време му се обадили и му казали, че процедурата е успешна. Сега има не само здраво кученце френски булдог, а още три или общо четири булдога: клонираният Мачиту, Тулула и техните деца, които той кръстил Пфайзер и Модерна.

По-рано беше съобщено, че 6-годишното куче чихуахуа на име Miracle Milly е клонирано 49 пъти. Специалистите искали да разберат защо е толкова малко.