YouTube на Alphabet и онлайн магазинът Google Play спират всички платежни услуги в Русия, включително и абонаментите, тъй като западните санкции започват да изправят пред предизвикателства банковия сектор в страната, предаде Ройтерс.

Google и YouTube спряха неотдавна да продават онлайн реклама в Русия, след като Twitter и Snap обявиха подобни мерки заради инвазията на Москва в Украйна, припомня БТА.

Като продължение разширяваме обхвата на това спиране към всички наши услуги, за които се плаща, включително YouTube Premium, Channel Memberships, Super Chat и Merchandise за потребители в Русия, обяви днес в комюнике YouTube.

Каналите на YouTube в Русия все още ще могат да генерират приходи от зрители извън страната чрез реклами и платени функции, които включват Super Chat и Merchandise продажби. Безплатните приложения в Google Play остават достъпни в Русия, според сайта за поддръжка на компанията.

YouTube звезда заработи рекордните 54 млн. долара за годинаДжими Доналдсън, по-известен като MrBeast, оглавява класацията на Forbes на най-добре печелищите ютубъри