Звездата от американското комедийно шоу Saturday Night Live (SNL) Пийт Дейвидсън няма да бъде на борда следващия космическия полет на Blue Origin, след като компанията отложи излитането с шест дни.

Първоначално ракетата на притежаваната от Джеф Безос компания трябваше да бъде изстреляна на 23 март, но полетът беше отложен за 29 март, обявиха от компанията в Twitter.

"20-ият полет на притежаваната от Blue Origin New Shepard беше отложен за 29 март. Пийт Дейвидсън вече не може да се включи към екипа на NS-20 на тази мисия. Ще обявим шестчленния екипаж в идните дни," се казва в съобщението.

На полета се очаква да има петима души, които са платили за това пътешествие. Сред тях е инвеститорът Марти Алън; Джим Кичън, предприемач; Джордж Нийлд, администратор на Федералната авиационна администрация; Марк Хагъл, строителен предприемач от Орланд и неговата съпруга Шарън Хагъл.

Ракетата за космически туризъм на Blue Origin осъществи пъвия си полет с екипаж през миналата година, като на борда беше и Джеф Безос.

Японски милиардер излетя в КосмосаОчаква се Юсаку Маедзава да прекара 12 дни на Международната космическа станция

Оттогава Blue Origin транспортира до ръба на космоса и други популярни имена, като звездата от сериала Стар Трек Уилям Шатнър.

Целта на Blue Origin е да превърне тези суборбитални космически полети в част от попкултурата, пише CNN Business.