Доста хора търсят екстремни изживявания на известната със своя наклон улица Бакстър в Лос Анджелис.

Преди няколко дни обаче една каскада не минава според предварителните очаквания.

По време на опит за заснемането на видео за социалните мрежи движещ се с превишена скорост електромобил Tesla буквално излита.

При приземяването си автомобилът се удря в паркирани коли и кофи за боклук, информира ABC 7.

Колата прелита около 15 метра по време на каскадата, която била планирана онлайн като тайно събиране на почитатели на автомобили от марката.

В социалните медии се появиха видеа от катастрофата в квартал Еко парк в близост до стадиона на бейзболния отбор Лос Анджелис Доджърс.

“Когато стигнах тамq всички вече си бяха тръгнали, а на мястото беше само смачкан автомобил Tesla, който се беше забил в задната част на моята кола,” казва Джордан Хуук пред ABC 7. “Съседи започнаха да ми показват видеа на няколко автомобила Tesla, които слизат по хълма, следвайки онази, която излита във въздуха.”

Таксиметров шофьор заведе дело срещу Tesla след фатален инцидент на пътяТаксиметров шофьор от Париж, който катастрофира със своя автомобил Tesla Model 3 през декември, убивайки човек, е завел дело срещу щатския производител на електромобили

“Това беше супер опасно и за тези коли, и за нас. Колата можеше лесно да влезе в нашия имот”, казва местният жител Джонатан Сутаке.

От полицията информираха, че шофьорът е излязъл от катастрофиралия автомобил, който е бил взет под наем, и е избягал, като в момента се издирва, за да му бъдат повдигнати обвинения.