Винаги има повод да си обещаваме, че ще станем по-здрави, по-щастливи и по-успешни.

Но мотивацията не трае вечно и вместо да постигнем целите си, се фокусираме върху възстановяването й.

Ето някои съвети, които ще ви помогнат да поддържате мотивацията си:

Подредете задачите си по приоритет

Понякога отделяме много време за неща, които не са толкова важни, но са времеемки и в края на приключването им не ни остава енергия да работим по другите си проекти. Така че приоритизирането на това, което е важно в момента, може да помогне за постигане на целите по-бързо.

Когато създавате списък със задачи, трябва да ге разделите на четири секции: спешни и важни; важни, но не спешни; спешни, но не важни; не важни и не спешни. Когато се научите да работите върху основните неща в началото на деня, ще се почувствате по-продуктивни.

Визуализирайте целите си

Разбира се, важно е да имаме списъци със задачи и да отбелязваме целите и мечтите си, но визуализирането им е по-вълнуващ и креативен начин да ги съберем на едно място. Визуализацията е едно от най-мощните упражнения за ума.

Можете да създадете табло, на което да събирате снимки или изображения на неща, които искате да имате в живота си. Например, къщата на мечтите или страни, които искате да посетите.

Напишете писмо до бъдещото си аз

Какъв човек искам да стана след известно време? Искам ли да бъда богат или да имам семейство? Или да пътувам по света? Имате творческа възможност да проследите успеха си, като напишете писмо до бъдещото си аз. По този начин може да зададете целите си и да видите дали сте ги постигнали след определен период от време.

Създайте свой собствен екип на мечтите

Докато преследваме целите си, важно е да имаме мотивирани хора около нас. Да имаме приятели, които вярват в нас и които могат да ни тласкат напред, когато е необходимо, може да бъде решаващ момент по пътя към постигане на успех.

Мотивирайте се с малки награди на всяка стъпка

Гурутата на мотивацията винаги казват, че трябва да разделим плана си на малки стъпки, за да постигнем нещо. Нека да помислим за малки награди, които ще получим, като постигаме малките стъпки.

Наградите не трябва да са огромни или скъпи - може да бъде посещение на любимия ресторант или кино. Постигайки ги, ще ни бъде по-лесно да създадем нови навици и ще бъдем по-мотивирани да работим по-усърдно.

Отбележете всеки напредък, който правите, за да проследите успеха си

Проучванията показват, че е важно не само да отбелязваме крайния резултат, но и постоянно да следим напредъка си. Освен това, като го правите, може да успеете с целите си, защото усещането за напредък е силно и вдъхновяващо. Това ви мотивира да продължите напред и да не спирате, когато мислите, че няма да успеете.