В повечето случаи Google може да ви помогне да намерите нещо, но понякога може да работи срещу вас.

Ето списък с неща, за които не е добре да питате търсачката.

10. Различни здравословни симптоми

Има много уебсайтове на здравна тематика, но повечето от тях не се управляват от медицински специалисти. Търсенето на значението на вашите симптоми в интернет определено няма да ви помогне. Точно обратното - ще ви накара да се почувствате по-зле и паникьосани. Ако имате някакви здравословни проблеми, не питайте „Доктор Гугъл“. Вместо това изберете посещение при истински лекар.

9. Всичко престъпно

Може да се опитате да потърсите неща, като "как да направя бомба" или "как да направя амфетамини" от чист интерес. Имайте предвид обаче, че звената за сигурност и контрол на трафика на наркотици винаги проследяват тези видове търсения и вашият IP адрес може да се появи в такава база данни. Не искате да си навличате неприятности заради любопитството си, нали?

8. Рак

Това е случаят, в който колкото по-малко знаете, толкова по-добре за вас. Това заболяване има много разновидности, като повечето от тях протичат със симптоми, които са характерни и за много други безобидни състояния. Повечето хора изпитват симптоми, като виене на свят, слабост, гадене и т.н., така че вероятно ще сбъркате нещо друго с рак и ще се паникьосате.

7. Нашествие на дървеници

Вероятно сте чували за тези малки чудовища, особено ако четете отзиви за хотели. И може би дори някои от вас са изпитали вредата им. Но замисляли ли сте се как изглеждат нашествията на дървеници? Ако искате да запазите здравия си сън през нощта, няма да търсите това.

6. Кожни състояния

Има много заболявания, свързани с кожата, като повечето от тях изглеждат наистина зле. По някаква причина можете да намерите онлайн изображения на почти всички тях. Въпреки това е много по-добре да си останете невежи в този случай, защото този вид съдържание може да бъде изключително обезпокоително. Не търсете и "генитални инфекции".

5. Белите дробове на пушачите

Много хора пушат и от време на време се замислят за вредата от пушенето, особено за белите дробове. Мрежата е пълна с изображения на бели дробове на заклети пушачи, които вероятно бихте могли да вземете твърде насериозно и да се изплашите. Дори да имате нужда от силна мотивация за отказване, не е добре да го правите.

4. Опасни животни

С подобно търсене рискувате да придобиете нови фобии. На нашата планета има много наистина ужасяващи животни и някои от тях може да ви обезкуражат да пътувате до нови и непознати страни. А не искате това да се случи, нали?

3. Вашето име

Не е голяма тайна, че в ерата на интернет нашата поверителност е поставена под въпрос. Ако се опитате да потърсите името си в Google, най-вероятно ще се натъкнете на някои неприятни резултати. Лоши снимки на вас, остаряла информация, неподходящо съдържание –приемаме такива неща твърде сериозно. Ако намерите нещо подобно, ще искате да изтриете всичко. А това не е лесно да се направи.

2. Премахване на черни точки

Това определено няма да ви изплаши или да ви създаде неприятности, но ще отнеме цялото ви време. Няма да можете да спрете. Странно е, че премахването на черни точки носи визуално удовлетворение за мнозина, но със сигурност го прави. Затова ви съветваме да стоите далеч от него.

1. Раждане

Всички сме виждали такива сцени във филми. Жените крещят силно, лекарите се опитват да ги успокоят – всичко изглежда наистина стресиращо, дори на екрана. Реалният процес на раждане обаче е сто пъти по-притеснителен. За жените е особено опасно да гледат и дори това може да ги обезкуражи да имат деца изобщо. Така че дори не се опитвайте да търсите това. Същото важи и за цезарово сечение.