Visa стартира програма за незаменяеми токени (NFT), предназначена за дигиталните художници и артисти, съобщава електронното издание Finextra.

От картовия гигант отбелязват, че има около 50 милиона художници, музиканти, дизайнери, режисьори и други създатели на дигитално съдържание, които формират индустрия с оборот от 100 милиарда долара.

Новата едногодишна програма Visa Creator обещава да помогне на артистите, които искат да включат NFT в своя бизнес модел. Участниците в програмата ще получат технически и продуктови съвети от крипто експертите на Visa, контакти с други техни колеги, клиенти и партньори на Visa, както и специална стипендия.

Миналата година компанията плати 150 000 долара за незаменяемия токен CryptoPunk, а сега проучва как може да се включи в бързоразвиващия се сектор на NFT трансакциите.

Instagram ще добави NFT към своята платформаОснователят на Facebook обаче не даде подробности кога ще се случи внедряването на новите функционалности

„NFT имат потенциал да се превърнат в мощен ускорител за икономиката на създателите на съдържание. Ние изучаваме екосистемата на NFT и нейното потенциално въздействие върху бъдещето на търговията и социалните медии", коментира ръководителят на NFT поделението на Visa Къй Шефилд.

По думите му програмата Visa Creator има за цел да помогне именно на новите малки и микробизнеси да се възползват от новите инструменти за дигитална търговия.