Великденската трапеза на рекордни цени
Драстично повишаване на цените преди великденските празници констатира репортерска проверка на БНР.
Цените на българското агнешко месо на Кооперативния пазар във Варна варират от 20 до 23 лева за плешка и до 24 лева за бут.
Дроб сармата държи твърда цена от 13.50 за килограм, но продавачите съветват да купуваме още сега, защото до Великден цените ще станат още по-високи. В същото време разказват, че продажбите са намалели драстично.
Яйцата от Варна и Добрич достигат до цена 39 стотинки за брой и се предлагат в няколко размера. По-малките са с цена, която започва от 28 стотинки.
Зелената българска салата е на цена от 1.20 до 1.40 лв. В зависимост от размера, цената ѝ може да достигне до 3 лева. Доматите се предлагат на цени от 3.50 до 6.50 за килограм. Най-скъпи на пазара са розовите домати. Краставиците са на цена 3.50 за килограм, а малка връзка пресен лук и чесън са по левче.
Козунаците също се предлагат на по-висока цена през тази година. Големите козунаци, приготвени с масло, достигат до цена от 8-10 лева, а по-малките са по 5-5.50 лв.