От днес се възстановява движението на международния влак между София и Истанбул. Това става ясно, след като ръководствата на БДЖ и турските железници (TCDD) се договориха за възобновяването на железопътната връзка преди началото на летния сезон, предава БГНЕС.

Международният влак от Истанбул ще потегли днес в 22:00 ч. и ще пристигне на Централна гара в София в 09:35 ч. във вторник (26 април). В обратната посока от София към Истанбул влакът ще замине по разписание в 18:30 ч. на 26 април и ще достигне крайната си дестинация Истанбул в 07:00 ч. в сряда (27 април).

Влакът ще се движи в състав от спални вагони и вагони с купета, като от 3 юни за летния сезон е предвидено да бъде включен и директен вагон за пътуване между Букурещ и Истанбул.

БДЖ купува нови влакове за близо милиард, част от тях двуетажниБДЖ предвижда да закупи седем двуетажни и 35 едноетажни влака, както и 18 маневрени електрически локомотива


Подробна информация може да бъде предоставена от служителите във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ.