Всяка година платформата за резервации Booking.com представя своите Traveler Review Awards, базирани на отзивите на милиони пътници.

Освен хотели, ваканционни апартаменти и транспортни компании, се отличават и най-гостоприемните градове в света.

За да избере най-гостоприемните градове в света, Booking.com анализира къде има най-много места за настаняване, спечелили награди Traveller Review.

На първо място се нарежда южният италиански град Матера, където над средния брой хотели и ваканционни апартаменти са получили много добри оценки от пътниците.

Матера е мястото на много хитови филми и нейните впечатляващи пещерни структури са обект от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Освен това Матера беше Европейска столица на културата през 2019 г., което й донесе слава в цял свят.

Блед в Словения и Тайтунг в Тайван се нареждат на 2-ро и 3-то място в класацията на най-гостоприемните градове. Като цяло списъкът е доминиран от европейски градове.

Най-гостоприемните градове в света :

Матера, Италия

Блед, Словения

Тайтунг, Тайван

Нафплио, Гърция

Толедо, Испания

Монте Верде, Бразилия

Брюж, Белгия

Нуса Лембонган, Индонезия

Понта Делгада (Азорски острови), Португалия

Страните с най-добро настаняване

Ако погледнете броя на местата за настаняване, които са получили награда Traveler Review за всяка страна, Италия е на 1-во място: 162 272 хотела и ваканционни апартамента получават награда от платформата през 2022 г.

Следва Испания на второ място с 93 130 наградени места за настаняване, а на трето място е Франция с 89 186 носители на награди. Но Германия също е в добра позиция в това отношение: 69 702 хотела и ваканционни апартамента са получили награда Traveller Review. Това й отрежда 4-то място.