Празни, объркани погледи.

Обикновено това получава човек, когато спомене Кануан - малък остров с площ от 7.7 квадратни километра, част от Сейнт Винсент и Гренадини.

Малкото петънце на картата във формата на въпросителен знак, заобиколено от Барбадос, Сейнт Лусия и Гренада, е нещо като енигма на Карибите: само на 45-минутен полет от любимия Барбадос, той е добре пазена тайна на богатите.

Край бреговете му акостират яхти за милиони долари (например на Робърт Дауни младши) или звезди бягат от папараците (Джордж Клуни, Леонардо ди Каприо).

Стюардеса разказва какво наистина се случва на борда на частните самолетиОт секс с тайни любовници и прелъстяване от шефа до полагането на грижи за двуезичeн папагал

Островът дори се рекламира като „място, на което милиардерите отиват, за да избягат от милионери“.

Неотдавна на Кенуан няма течаща вода или павирани пътища, а костенурките са повече от хората. Днес обаче той разполага с писта за частни самолети, вълна от нови луксозни хотели и вили и яхтено пристанище за милиони долари, подходящо за акостиране на мега яхти.

От самолета той прилича на много други карибски острови: тюркоазени води, изумруденозелени хълмове и платноходки — клише за тропическа дестинация. Отблизо, докато островът тихо се разгръща пред очите ви, пътищата разкриват местни жители, събиращи се по улиците на малко, оживено селце и неограничени гледки към океана на всеки завой.

Няма тълпи от круизни пътници, няма мръсни магазини за сувенири, няма претоварени райони, претъпкани с хотели и ресторанти. Вместо това тук трафикът означава спиране, за да пропуснете костенурките (Кануан е карибската дума за „остров на костенурките“), а природата е толкова непокътната, че се чувствате като че ли сте един от първите, които го посещават.

Кенуан е намира точно под пояса на ураганите, избягвайки силните бури, които редовно удрят региона, така че няма лошо време за посещение.