Консорциум, оглавяван от американския бизнесмен Тод Боели, е спечелил конкурса за придобиването на лондонския футболен отбор Челси, съобщава Daily Telegraph. Доскоро клубът беше собственост на руския олигарх Роман Абрамович.

Офертата на консорциума на Боели възлиза на 4 милиарда лири, или близо 5 милиарда долара. Според изданието, договорът вече е подписан и предстои да бъде одобрен от британското правителство и от футболната Висша лига. Боели си е поставил за цел да придобие клуба до края на месеца.

Абрамович, който е обект на санкции от страна на британското правителство, обяви лондонския клуб за продажба в началото на март след руската инвазия в Украйна. Милиардерът проправи пътя към придобиването на клуба в четвъртък, след като опроверга твърденията, че иска връщането на заем, отпуснат от него на клуба в размер на 1.85 милиарда долара.

Най-богатите футболни клубове през 2022 г.Манчестър Сити за първи път оглави класацията на Deloitte на клубовете с най-големи приходи


Консорциумът на Боели включва още швейцарския милиардер Хансьорд Вис и британския инвеститор в недвижими имоти Джонатан Голдстийн.