Скътано в Willamette National Forest в Орегон, езеро с води, чисти като плувен басейн, крие очарователни чудеса.

Клиър лейк се е образувало преди около 3000 години чрез потоци лава, които са се стичали от планината, създавайки естествен водоем, бавно пълнещ се с вода.

Горите около езерото са потопени с течение на времето, като днес се намират на до 36 метра под водата.

Благодарение на вулканичната дейност, разтърсила някога района, землището на езерото е покрито с вулканична тиня, която е толкова гъста, че изглежда като бял пясък.

Това, в комбинация с корабокрушенията - някои от които датират от 20-те години на миналия век, създава усещането, че се гмуркате през подводен плаж.

Чистотата на езерото е резултат от топенето на снега и леда от върховете на околните планини и филтриране през 7000-годишната лава, бавно преминаваща през подземни извори, преди да стигне до езерото.

„За мен Клиър лейк има много духовен ефект върху хората... Когато стигнете до там, то изглежда магическо“, казва Брайън Карол, директор на Linn County Parks & Recreation, пред Travel + Leisure. "Имате всичко: планините са там, гората е там и има лава; има толкова много различни аномалии в района, защото сте заобиколени от целия този вулканичен терен."

Румънският увеселителен парк, разположен на 100 метра под земятаВ близост до Клуж-Напока - вторият по големина град на Румъния и неофициалната столица на област Трансилвания, се намира една от най-старите солни мини в света

Докато водолазите идват тук заради очарователната подводна природа, водите могат да са доста хладни при средно около 2.7 градуса по Целзий. За тези, които не желаят да студуват, районът предлага и гребни лодки (20 долара на час или 45 долара за деня за голяма лодка, която побира до петима души, и 15 долара на час или 35 долара за деня за по-малка лодка за четирима).

Каяци ($15 на час или $30 за деня) също се предлагат под наем. Или можете да донесете свой собствен срещу такса от $5.

Можете също така да тръгнете по туристическите пътеки, които ще ви преведат през зони от потоци лава, осеяни с вулканично стъкло и стари гори, украсени с диви цветя от май до юни и покрити с кленове и море от цветове през октомври.