Като най-големия остров в Гърция и втория по големина в Средиземно море, Крит не страда от недостиг на слънчеви плажове, курорти от висок клас и исторически обекти, които го превръщат в популярна лятна дестинация.

Ако луксозните удобства, безупречното обслужване, уединението, храната от световна класа и невероятната гледка към морето описват вашата перфектна гръцка ваканция, тогава се отправете към Daios Cove Luxury Resort and Villas.

Имотът може да се похвали с 86 акра, кацнали на скала по протежение на малък залив в Агиос Николаос, в Североизточен Крит, на около 64 км източно от международното летище на острова.

Гостите могат да пътуват до курорта и с хеликоптер, тъй като имотът е оборудван с хеликоптерна площадка.

Ексклузивното местоположение на хотела е открито от хората преди повече от 35 години, когато мъж с яхта се приютява от буря в това райско заливче. В днешно време тук се стичат заможни пътници, за да се насладят на зашеметяващите гледки, видими от всеки ъгъл на имота.

От момента, в който влезете във фоайето, което разполага с гледка към целия курорт, ви завладяват невероятни панорамни гледки.

Daios Cove разполага с 251 стаи и апартаменти, 165 от които предлагат самостоятелни басейни със солена вода, както и с 39 вили. Всеки апартамент, стая и вила са оборудвани с големи прозорци - така че гостите винаги да се наслаждават на изключителна гледка.

Уелнесът е основен фокус на имота, в който тази година дебютира реновиран и най-съвременен спа център - KEPOS by Goco.

Топ 10 на гръцките плажове с най-чиста водаГърция е легендарна със своите плажове. Те не могат да се сравняват с никое друго кътче на планетата

Съоръжението с площ от 2 500 квадратни метра е изпълнено с буйна зеленина, вдъхновено от градината, в която гръцкият философ Епикур преподава принципите на благополучието и щастието. То разполага със самостоятелен хамам, камера за криотерапия, парни бани, сауни, няколко басейна и стая за хидротерапия.

„В моите очи Daios Cove е място, което посещавате, за да се рестартирате, пренастроите и да си върнете свежата енергия и перспектива“, казва пред Travel + Leisure Димитрис Дайос, собственик на Daios Cove.

Daios Cove също така може да се похвали с два басейна - един за възрастни и един за деца, както и частен плаж със засенчени от чадър шезлонги. Няколко ресторанта и барове на място предлагат автентичния вкус на критската кухня.

Имотът си партнира с базирания в Атина бар The Clumsies, за да създаде подбрана селекция от занаятчийски коктейли. А през 2023 г. ще бъде добавен и двуетажен детски клуб с образователен и развлекателен център.

На гостите се предлагат различни активност, като например обиколки с моторна лодка и Land Rover, уроци по готвене, екскурзии до съседните острови, каране на кану, гмуркане и дегустации на вино.

Цените на нощувка във вилите стартират от 1 100 евро.