Русия наложи санкции срещу 61 американски представители, сред които министъра на финансите Джанет Йелън, министъра на енергетиката Дженифър Гранхолм и лица на ръководни длъжности в сферата на отбраната и на медиите.

Това съобщи руското външно министерство, цитирано от Ройтерс и БТА.

Дипломатическото ведомство посочи, че предприетите мерки са в отговор на "постоянното увеличаващите се санкции срещу руски политици, обществени дейци и представители на бизнеса".

Списъкът включва ръководители на водещи корпорации от военнопромишления комплекс, на медийни платформи и рейтингови агенции, авиационни и корабостроителни компании, както и отделни служители на американския Държавен департамент, посочи министерството.

Лекторите на Шумът на парите 2022: Илиан ГеоргиевГлавният изпълнителен директор и член на УС на Българо-американска кредитна банка Илиан Георгиев ще участва в панел Банки, част от Шумът на парите 2022

Санкции са наложени на президента на една от най-големите американски авиокомпании United Airlines - Брет Харт, на президента на Universal Pictures Питър Крамер, шефовете на рейтинговите агенции Moody's и Fitch, както и на директора по комуникациите на Белия дом Катрин Бедингфийлд, посочва ТАСС.