Проучване, поръчано от Schneider Electric, разкрива пропуски в действията за устойчивост в центровете за данни и ИТ сектора.

Наскоро анонсираните иновации са в подкрепа на новата вълна от устойчивост и надеждност в центровете за данни и в edge computing включително:

  • новата партньорска програма mySchneider за ИТ сектора
  • модулният център за данни Easy Modular Data Center All-in-One Solution
  • разширяване на функциите на софтуера на EcoStruxure IT DCIM
  • Schneider Electric™, лидерът в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, публикува днес три независими проучвания с цел по-добро разбиране на достигнатия етап в инициативите за устойчивост в рамките на ИТ организациите и центровете за данни и по-конкретно къде се намират ИТ секторът и центровете за данни по пътя към постигането на ИТ операции с нулев въглероден отпечатък.

    Резултатите от проучванията, проведени от водещи анализатори в сектора, бяха представени по време на събитие, озаглавено „Бъдещето е сега: подготовка на ИТ инфраструктурата за въглеродно неутрални операции“, и посочиха пропуски в действията към устойчивост.

    Анализаторските компании 451 Research, Forrester и Canalys, независимо една от друга, събират данни от повече от 3000 фирми по света, като включват най-големите доставчици на колокация и облачни технологии, доставчици на ИТ решения и ИТ специалисти от различни сегменти и от различни по мащаб организации.

    Като цяло проучванията установяват, че в центровете за данни и в ИТ сектора е налице несъответствие между схващането на компаниите за това на какъв етап се намират, и прилагането на програми за устойчивост през целия жизнен цикъл в тяхната ИТ инфраструктура. След проучване сред 1100 ИТ специалисти, отговорни за основни и разпределени ИТ операции, 451 Research установява, че 26% от участниците се самоопределят като такива, които имат програми за устойчивост през целия жизнен цикъл, обхващащи цялата инфраструктура, докато само 14% предприемат действия за внедряването на тези програми. Освен това според направения анализ 22% не приемат устойчивостта като основен фокус, въпреки че може да имат инициативи за енергийна ефективност за подобряване на специфични области на дейността си.

    На проведеното онлайн събитие мениджъри на Schneider Electric обсъдиха Електрическа енергия 4.0 – конвергенцията на дигиталните технологии и електрическата енергия – водеща до нашето устойчиво бъдеще, както и отговорността на центровете за данни и ИТ сектора за справяне с кризата, свързана с измененията на климата. Участниците също ще изведат някои акценти от проучванията и анонсираните иновации.