Меган Суон е фокусник, който с помощта на своите магически трикове успява да направи близка и разбираема за децата темата за екологията и климатичните промени.

Суон е на 30 години. Тя е не само най-младият президент на Магическия кръг на фокусниците, но и първата жена, която го оглавява.

Използва своята ръководна позиция и умения, за да популяризира осъзнатото отношение към природата, пише Euronews.

Едно от ключовите неща, които осъзнава, докато следва Екология в университета, е колко важни са познанията за околната среда.

Разполагаме с толкова много начини за решаване на проблемите, но не ги използваме, казва Суон.

Младата жена започва да измисля трикове за своите презентации в училища.

5 иновации, които могат да трансформират борбата с климатичните промениЗа повечето хора соларната ферма или геотермалната електроцентрала са просто съоръжения за производство на електричество. Учени и инженери обаче виждат много по-голям потенциал

Използвам магията като средство за комуникация. Това е начин да привлека вниманието и да споделя послание по забавен начин, допълва тя.

Кой е най-добрият й фокус за околната среда?

Суон се увлича по фокусите от 5-годишна. Едни от любимите й трикове включва три въжета, които представляват растенията, животните и насекомите. В самото начало те са еднаква дължина и символизират баланса в природата.

Докато говоря за проблемите, с които се сблъсква светът, основно провокирани от човека, въжетата започват да придобиват различни размери… След това обяснявам как можем да възстановим дължината им до първоначалната и отново да са равни, споделя Суон.