Децата растат бързо.

Едно мигване и вече са тийнейджъри, които се дразнят от всичко и са готови да се противопоставят на всяко ваше предложение.

Затова, докато децата са все още развълнувани да споделят времето си с вас, използвайте го максимално практично.

За целта сме подготвили няколко идеи за дестинации, които носят в себе си усещането за магия.

9. BeWILDerwood, Норфолк – едно от най-вълшебните места във Великобритания

Някои тематични паркове не са помислили за родителите. Не и BeWILDerwood. Тук няма да стоите с часове на опашки, няма да се наложи и да се пускате на атракциони, които противоречат на представите ви за забавление.



Този удивителен парк предлага магично преживяване за всеки. Може да се впуснете в разглеждане на къщички на дървета, да вървите по въже или да се заемете с изграждането на бърлога. Ще откриете още лабиринти и вълнуващи истории за причудливи горски хора, пише roughguides.com.

В BeWILDerwood може да се излегнете комфортно в някоя палатка и да се възползвате от интерактивната система за разказване на приказки. Има зони за творчество и рисуване на лице. Освен това в непосредствена близост има 20 000 кв. метра гора, в която може да се разхождате с часове.

8. Дисниленд в Париж, Франция

Ако си представяте как се разхождате по улиците на Париж и се отбивате в кафене за чаша ободряваща напитка, по всяка вероятност сте забравили, че сте на път с деца. Тогава отправяте любопитен поглед към Disneyland в Париж.

Паркът предлага забавление не само за децата, но и за родителите. Буквално от сутринта до вечерта може да уплътните времето с разнообразни атракциони. Затова оставете скептицизма настрана и се потопете в света на магията.



7. Национален парк “Крюгер”, Южна Африка

Децата може с интерес да четат за слонове в енциклопедията, да се оглеждат за лъвове в гората и да боядисват лицата си в цветовете на зебрата. Нищо обаче не може да се сравни с това, да видят тези животни в реалния живот. И то отблизо!



Организирайте сафари сред дивата природа и ще създадете незабравими спомени за децата. Едно от най-добрите места, на които може да го направите, е национален парк “Крюгер” в Южна Африка. Той се простира върху огромните 19 485 кв. км. Горе-долу има размерите на Уелс. Дом е на лъвове, леопарди, слонове, носорози, зебри, жирафи и много други.

6. Little Angel Theatre, Лондон, Великобритания

Този лондонски театър разполага само със 100 места, но е направен с майсторство и огромен талант. Вече над 50 години организира представления, които съчетават иновации и вълшебства. На сцената му оживяват герои и истории от книгите на прочути писатели.







5. Лапландия, Финландия

Има ли дете, което не иска да види къде е домът на Дядо Коледа? Бъдете готови да отговорите на поне няколко въпроса: Ще срещна ли Баба Коледа и джуджетата? Може ли да живея с Дядо Коледа?



Лапландия е поредното място, което е обвито в мистерия и провокира у малки и големи вълнение и радост. Ако отидете там през зимата, ще видите елени и шейни с хъскита, покрити с лед езера, по които може да карате кънки и, разбира се, Северното сияние.

4. Коста Рика

Екзотични животни, мистериозна джунгла, вулкани и горещи извори, Коста Рика е една огромна детска площадка, която също така и е едно от най-вълшебните места, на които едно дете може да се озове.



Дивата природа тук ви пренася в различен свят. Въздухът е наситен с изобилие от звуци - на тукани, колибрита, папагали ара и др.

Не се колебайте да се отправите на пътешествие в джунглата и да пресечете поне няколко висящи моста.

3. Рим, Италия

Детето ви има проект да напише как едно време са живели римляните? Заведете го в Рим! Най-големият в света амфитеатър ще разпали интереса му към историята и битките между гладиаторите.



2. Студиото, в което е снимана поредицата “Хари Потър”, Хартфордшир, Великобритания

Когато става дума за магии, Хогуъртс е задължителна спирка. Това ни отвежда в студиата на Warner Bros и една вълшебна обиколка из света на Хари Потър, Хърмаяни Грейнджър и Рон Уизли.

В Хартфордшир може да влезете в кабинета на Дъмбълдор и да се докоснете до 500 буркана в класната стая за отвари. Може да усетите атмосферата в общата стая на Грифиндор и да надникнете през витрините на старите магазинчета на “Диагон-али”. Посредством специални ефекти може да се заснемете и как летите с метла.

1. Галапагоски острови

Огромни костенурки - по-големи от кучето ви, преминават край вас с биволско спокойствие. Морски лъвове се препичат на плажа. В същото време вашите деца тичат по пясъка на недалечно разстояние от тях.

Галапагоските острови са причудливо място. Те се намират на 1000 км от брега на Еквадор и тук почти няма хищници. Затова смело се впуснете в гмуркане с шнорхел. Под водата ви очаква още един вълнуващ свят - на рифови акули (спокойно, те са безобидни), пингвини, тюлени, тропически риби и др.

Снимки: BeWilderwood, pixabay.com, littleangeltheatre.com