Джей Лено е един от прословутите почитатели на колите. Той има впечатляваща колекция от редки модели и е обект на завист от мнозина.

Мащабите на страстта му са толкова големи, че е наел цял екип от механици, които се грижат за автомобилите.

Често наричана най-желаната пещера за мъже в света, гаражът на Лено е дом на някои редки класики като Rolls-Royce Merlin от 1934 г., Lagonda V12 от 1939 г., проектиран от WO Bentley, и Jaguar XK120 от 1954 г. сред други ретро красавици.

Популярният американски ТВ водещ също така притежава единствен по рода си Blastolene Special (известен още като Tank Car), който черпи мощност от тежащия над 1 тон двигател от танк M47 Patton, пише slashgear.com.

Какви луксозни коли има в гаража си Кралят на клея? Сред возилата, които испанският тенисист си е купил през годините, откриваме няколко спортни модела от марки като Mercedes, Ferrari и Aston Martin

В гаража на Лено има емблематични бързи “зверове”. Сред тях са McLaren P1 от 2014 г., Ford GT от 2017 г., Koenigsegg CCXR Trevita и Audi R8 Spyder и други.

Но не и Ferrari!


Причината за отсъствието на който и да е модел на марката няма нищо общо с качествата на возилата. По-скоро Лено има проблем с дилърите.


Наскоро ТВ водещият проговори на тази тема и се оплака, че за цената, която трябва да плати, не получава в замяна нужното обслужване.


Лено не изпадна в подробности, но каза, че не се чувства като истински клиент.