Ако ви е направило впечатление, че нито един злодей във филмите не използва iPhone или Mac, не е случайно.

Това е строга маркетингова тактита на Apple и цели да запази доброто име на компанията.

Тези дни тя беше разкрита от режисьора Райън Джонсън, който стои зад филми, като „Междузвездни войни: Последните джедаи“ и хитовия филм на Netflix „Вади ножовете“.

Докато споделя любопитни детайли за мистериозното убийство във “Вади ножовете”, Джонсън споменава, че Apple забранява на режисьорите да поставят устройствата й в ръцете на злодеи. Антагонистът не може да има продукт на марката и това е, пише Slashgear.com.

Признанието на Джонсън не беше прието с радост от всички режисьори в индустрията. На практика сега зрителят разполага с жокер, чудейки се кой е лошият във филма.

Най-добрата тактика за вземане на решение в стил Тим КукКогато си представяте своето бъдеще … не се питайте, “Какво ще стане”, а “Какъв ще бъда, когато това се случи”

Във “Вади ножовете” Крис Евънс не разполага нито с iPhone, нито с Mac. В същото време много от другите актьори постоянно са с телефон в ръка, а на гърба им личи логото на компанията.

Apple е доста категорична и ясна относно условията, в които може да бъдат показвани устройствата. Компанията е създала специална правна рамка.