Airbnb обяви, че налага глобална забрана за организирането на празненства в имотите, които се отдават под наем през компанията, след като беше наложила временни ограничения преди две години.

Компанията забранява за постоянно “разрушителни партита и събития,” които включват събирания с отворена покана.

Забраната остава и за “парти къщите,” които хората резервират, за да организират голямо събитие само за една вечер.

Airbnb и други платформи за краткосрочни наеми, като Vrbo, имаха проблеми с организирането на купони и мащабни събития.

Airbnb наложи забрана за наемането на имоти с подобна цел и въведе няколко изисквания за гарантиране на безопасността през 2019 г., след като петима души бяха убити при стрелба в имот, резервиран през компанията. През 2020 г. компанията наложи глобална забрана за всички купони с настъпването на пандемията.

От Airbnb обявиха, че от налагането на тези мерки през август 2020 г. се отчита 44% спад на годишна база в броя на организираните празненства. “Временната забрана се оказва ефективна и днес ние официално приемаме тази забрана като наша политика,” се казва в блогпост на компанията.

Служителите на Airbnb ще могат да работят дистанционно завинагиКомпанията за краткосрочни наеми няма да изисква повечето й служители някога да се завръщат в офиса

Заради начина, по който тези компании развиват дейност обаче, те невинаги могат да предотвратяват организирането на купони. Гостите понякога се настаняват сами в отдалечени имоти, докато собственикът отсъства и могат да поканят колкото хора искат.

От Airbnb обявиха, че за гостите, които се опитват да нарушават правилата й, ще има последствия от временно спиране на профила до пълно отстраняване от платформата. През 2021 г. профилите на над 6 600 гости в Airbnb са били временно спрени заради нарушаване на забраната за организиране на купони.