Служителите на Airbnb ще могат да работят дистанционно завинаги

1187
Служителите на Airbnb ще могат да работят дистанционно завинаги

© Pixabay.com

Компанията за краткосрочни наеми Airbnb няма да изисква повечето й служители някога да се завръщат в офиса.

Компанията е информирала служителите си вчера, че могат да работят дистанционно за постоянно и могат да се местят, където поискат в страната, в която работят в момента.

Това няма да се отрази на заплащането им, което означава, че компанията няма да коригира заплатите им надолу, ако служителите решават да се местят в градове, където разходите за живот са по-ниски.

В дълъг имейл до служителите главният изпълнителен директор на компанията Брайън Чески представя новата й политика и очаквания.

Той отбелязва, че постоянната гъвкавост ще позволи на компанията да "наема и задържа най-добрите хора в света," вместо само онези, които "живеят в близост до нашите офиси." От Airbnb обявиха, че разполагат с 6 000 служители в световен мащаб, като над 3 000 от тях са в САЩ.


През декември 2020 г. Airbnb стана публична компания, а година по-късно обяви, че приходите й са нараснали с 25% през 2021 г., в сравнение с 2019 г., или годината преди пандемията. Airbnb се очаква да обяви резултатите си за първото тримесечие следващата седмица, информира CNN Business.

162-годишна къща е най-горещият ваканционен имот в САЩ Закътана на тиха уличка в историческия град Александрия, в щата Вирджиния, се намира Liberty House, реновирана 162-годишна градска къща, която бе определена за най-желания ваканционен имот под наем в САЩ

През януари Чески обяви, че ще отсяда в имоти на хора, които ги отдават под наем през платформата, което ще му позволи да се мести в нов града на всеки няколко седмици. Чески заяви тогава, че според него най-голямата тенденция в пътуванията за 2022 г. ще бъде "хора, които достигат до хиляди по-големи и малки градове, отсядайки за седмици, месеци или дори цели сезони."

"Повече хора ще започнат да живеят в чужбина, други ще пътуват през цялото лято, а някои дори ще се превърнат в дигитални номади," казва Чески, определяйки това като "децентрализация на живота."

Сега той дава свобода на служителите на компанията да правят същото.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg