Компанията за краткосрочни наеми Airbnb няма да изисква повечето й служители някога да се завръщат в офиса.

Компанията е информирала служителите си вчера, че могат да работят дистанционно за постоянно и могат да се местят, където поискат в страната, в която работят в момента.

Това няма да се отрази на заплащането им, което означава, че компанията няма да коригира заплатите им надолу, ако служителите решават да се местят в градове, където разходите за живот са по-ниски.

В дълъг имейл до служителите главният изпълнителен директор на компанията Брайън Чески представя новата й политика и очаквания.

Той отбелязва, че постоянната гъвкавост ще позволи на компанията да "наема и задържа най-добрите хора в света," вместо само онези, които "живеят в близост до нашите офиси." От Airbnb обявиха, че разполагат с 6 000 служители в световен мащаб, като над 3 000 от тях са в САЩ.

През декември 2020 г. Airbnb стана публична компания, а година по-късно обяви, че приходите й са нараснали с 25% през 2021 г., в сравнение с 2019 г., или годината преди пандемията. Airbnb се очаква да обяви резултатите си за първото тримесечие следващата седмица, информира CNN Business.

162-годишна къща е най-горещият ваканционен имот в САЩ Закътана на тиха уличка в историческия град Александрия, в щата Вирджиния, се намира Liberty House, реновирана 162-годишна градска къща, която бе определена за най-желания ваканционен имот под наем в САЩ

През януари Чески обяви, че ще отсяда в имоти на хора, които ги отдават под наем през платформата, което ще му позволи да се мести в нов града на всеки няколко седмици. Чески заяви тогава, че според него най-голямата тенденция в пътуванията за 2022 г. ще бъде "хора, които достигат до хиляди по-големи и малки градове, отсядайки за седмици, месеци или дори цели сезони."

"Повече хора ще започнат да живеят в чужбина, други ще пътуват през цялото лято, а някои дори ще се превърнат в дигитални номади," казва Чески, определяйки това като "децентрализация на живота."

Сега той дава свобода на служителите на компанията да правят същото.