Западни длъжностни лица и журналисти бяха шокирани, когато в менюто на ресторант, в който се организира работна вечеря за срещата на върха на НАТО в Мадрид, фигурирало предястие, наречено "руска картофена салата", съобщи Ройтерс.

Участниците в събитието уточниха, че то е било на първо място в менюто и се е предлагало на цена от осем евро за порция.

Салатата включва грах, картофи, моркови и майонеза, според БГНЕС.

"Руска салата на срещата на върха на НАТО? Малко съм изненадана от този избор на ястие", заяви журналистката Инаки Лопес.

"Въпреки това, високото съдържание на въглехидрати в ястието се оказа по-важно от скандалното му име и според информация на ресторантьора то е било разпродадено за няколко часа", пише агенцията.

Във вторник в Мадрид започна срещата на върха на НАТО, на която страните планират да приемат нова стратегия, в която Русия ще бъде определена като "непосредствена заплаха за колективната сигурност".

Въздушен тролей е единственият начин да стигнете до ресторант на МалдивитеОт бунгала над водата и частни икономи до спални с прибиращи се покриви за наблюдение на звездите - курортите на Малдивите знаят как да създават лукс