Лятото е най-благоприятният сезон за пътувания.

Времето е слънчево и топло. Продължителността на светлата част на деня също играе важна роля.

Тогава какво може да се обърка? Не е изключено климатикът на колата да излезе от строя.

Разбира се, съществува и вероятност автомобилът ви да няма климатик. И в двата случая ще ви помогнем с ценни съвети как да понижите температура в купето.

Отваряйте и затваряйте вратите

Този трик е доста ефективен. От вас се изисква да вдигнете прозореца на шофьорската врата и да я отворите. След това отворете и затворете няколко пъти вратата.

Друг вариант е да спуснете прозореца на шофьорската врата, докато тя е затворена. Отворете и затворете няколко пъти някоя от отсрещните врати. Така ще извадите горещия въздух от купето. По изчисления ще намалите температурата с около 8 градуса.

Използвайте мокри парцали

Водата има свойството да понижава температурата на въздуха. Затова добра идея е да поставите мокри парцали върху решетката. С този трик ще охладите купето бързо.

Най-устойчивите на корозия колиЩе ви представим и тези, които не се справиха добре по време на тестовете

Използвайте лед

За кратки пътувания ефикасен начин да намалите температурата в колата е торба с кубчета лед.

Имате ли излишна пластмасова бутилка?

Ако имате празна пластмасова бутилка, изрежете горната й част. Прикрепете я на прозореца, като гърлото трябва да сочи навътре. С този трик, за да излезе въздухът навън, той трябва да се компресира и след това да се декомпресира. Като резултат въздухът става студен, пише 20minutos.es.

Отворете прозорците

Отворените прозорци са най-старият и изпитан начин за прохлада в горещ ден на пътя. Той обаче е също така доста шумен и неикономичен, тъй като увеличава съпротивлението на автомобила и следователно изразходвате повече гориво.