Пътници от полет на щатската авиокомпания Delta твърдят, че превозвачът им е предложил по 10 000 долара, за да се откажат от местата си.

Това се е случило миналата седмица, докато пътниците чакали излитането от международното летище Джералд Р. Форд в Мичиган.

Джейсън Атън, който работи за списание Inc., разказва, че се качил на самолета за Минесота, когато член на екипажа обявил, че търсят осем души, които биха се съгласили да слязат доброволно от свръхрезервирания полет срещу заплащане.

“‘Ако ползвате Apple Pay, дори ще получите парите веднага,’” заявил членът на екипажа, според Атън.

Атън признава, че офертата от 10 000 долара на човек била привлекателна, но той и съпругата му решили да не я приемат.

“Да, 10 000 долара са много пари, но със сигурност беше по-добре от това осем души да бъдат принудени да пропуснат връзките си и плановете им да бъдат провалени,” пише той. “Хората, които решиха доброволно да приемат офертата, очевидно са си направили сметката, че си струва да променят плановете си, защото очевидно това са много пари.”

Пускат първата винена авиолинияТя е опит на Нова Зеландия да се възстанови след пандемията

Потребителят на Twitter Тод Маккръмб казва, че бил на същия полет на Delta, но не могъл да приеме офертата, защото трябвало да остане със съпругата си.

Маккръмб разказва пред KTVB, че от авиокомпанията първоначално предложили 5 000 долара, преди да увеличат офертата на 7 500 долара и в крайна сметка - на 10 000 долара.

Маккръмб предложил на съпругата му да приемат офертата, но тя отказала. След това той видял как общо четирима човека се възползвали.

Според публикация на CNBC от 2021 г. Delta предлага компенсация на пътниците, които се съгласят да отстъпят местата си на свръхрезервирани полети. Размерът на компенсацията варира от 1 350 до 9 950 долара.